Жители на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух. Недоволството

...
Жители на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух. Недоволството
Коментари Харесай

Жители на Русе на протест срещу мръсния въздух

Жители на Русе излязоха на митинг против мръсния въздух. Недоволството им стартира с автошествие, беше блокирано и придвижването през Дунав мост.

С апели " Спрете химичният пъкъл, Русе желае да диша " стачкуват против мръсния въздух в града.

" Тези миризми не са просто миризми, те са нездравословни за нашето здраве. Не единствено, че сигналите се повишават като численост, само че също така, хората алармират за проблеми с дишането, световъртежи, терзание, болки в гърдите. Искаме да има надзор над тях от контролните органи да не се трансферира топката от Министерството на околната среда към общината към Регионална инспекция за опазване на околната среда, към РЗИ ревизия по труда, а всички институции да работят дружно ", съобщи гражданин на града.

" За мен е неуместно химици, еколози, инженери да споделят, че миризмата от една пекарна и миризмата от една леарна са едно и също нещо. Въздухът не мирише. Значи тази миризма съдържа нещо ", разяснява Ивелина Петрова.

Русенци приготвиха и подписка към министъра на околната среда и водите. Те също по този начин се оповестиха против построяването на инсинератор в Гюргево за изгаряне на боклуци.

Протестът ще продължи и на следващия ден от 11ч.

Автор: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР