Жители на пловдивския район Южен подадоха сигнал до БНТ за

...
Жители на пловдивския район Южен подадоха сигнал до БНТ за
Коментари Харесай

Сигнал до БНТ: Проблеми с придвижването край блок в пловдивския район Южен

Жители на пловдивския регион „ Южен " подадоха сигнал до Българска национална телевизия за проблеми с напредването край блок 166 на улица " Кичево ".

Хората желаят квартала да бъде благоустроен колкото се може по-бързо, поради огромното запрашаване и сложния достъп до жилищата и близката детска градина.

От години улицата край блока е затворена за придвижване и колите минават по трасе, което не е построено по стандартите.
Нонка Чалъкова: Явно е по-лесно на водачите на моторни транспортни средства да минат около нашия блок да вдигнат прахоляците0,36 които отиват в кухните ни от тази страна.Митко Тагаров: От какво сте недоволни? От благоустрояването към блока и оттука от западната страна това е улица и в случай че е улица споделиха кмета, сподели, че по кадастър към този момент било улица. Ако е улица за какво не е приключена като улица останалите 15-20 метра 0,21 и няма тротоар отдясно и отляво.
От районната администрация към този момент са обезпечили план за създаване на улица, само че средствата би трябвало да се провиснал от Голяма община:
Борислав Инчев - кмет на регион " Южен " - Пловдив: Следващият кмет, без значение кой е той и то не приказвам на региона, а на огромна община би трябвало да обезпечи нужните средства, тъй като за мен това е абсурд, не може 84-та година да си планувал да има улица и към този момент действително съвсем 40 години, 35 години да не е направено нищо.
За плана е известена и Националната електрическа компания, която е притежател на част от терените край блока. За строителството би трябвало да се осигурят1,5 млн. лв.. Ремонтните действия ще приключат през 2021 година, в случай че има финансиране, заяви районният кмет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР