Жители на Пловдив протестират срещу застрояването на градски парк в

...
Жители на Пловдив протестират срещу застрояването на градски парк в
Коментари Харесай

Премиерът Борисов в защита на градски парк в Пловдив

Жители на Пловдив стачкуват против застрояването на градски парк в регион " Северен ". Те желаеха подпомагане от премиера да помогне за запазването на зелената зона. Бойко Борисов ги увери, че няма да разреши мястото да бъде унищожено.

Пловдив

18-те декара зелена повърхност от парка са частна благосъстоятелност, като компанията към този момент е изсякла част от дърветата. Бойко Борисов беше безапелационен, че няма да разреши застрояване на зоната.
Бойко Борисов- министър-председател на Република България: Това, което съм разпоредил на кмета, на регионалния шеф, тъй като аз като кмет в София заварих същите неща. Всеки, който си е мислил, че може да заграби на хората парковете...ще остане зелено.
Кметът на региона изясни, че на притежателя е отказано строително позволение, което компанията апелира.
Ральо Ралев- кмет на регион " Северен " - Пловдив: Така или другояче предстоят правосъдни каузи, аз съм отказал позволение за паркинг, камо ли да приказваме за някакво застрояване.
Жителите на региона обявиха, че ще поддържат районната администрация в делата против компанията.
Стойчо Андреев, Инициативен комитет на протестиращите: Удоволетоврени сме, че господин Борисов даде обещание, че няма да има градежи, че това нещо ще си остане парк, само че ще следим дали обещанието ще бъде спазено.Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Озеленяване, зелена повърхност, такава каквато е сега, била е и такава ще бъде.
Хората бяха безапелационни, че теренът може да бъде отчужден, тъй като са потвърдили с документи, че в него благосъстоятелност има и общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР