Жители на няколко населени места от Община Гулянци излязоха на

...
Жители на няколко населени места от Община Гулянци излязоха на
Коментари Харесай

Хората и местната власт в Община Гулянци търсят съдействие от държавата в борбата срещу комарите

Жители на няколко обитаеми места от Община Гулянци излязоха на спонтанен митинг в центъра на село Дъбован.

Те поддържаха кмета на общината Лъчезар Яков, кмета на Дъбован Таня Кръстева и кметове на кметства от региона в настояването им страната да вземе огромни и ефикасни ограничения за справяне със свръхпопулацията от комари по поречието на Дунав.

Според кмета на общината Лъчезар Яков, единственият вид за битка с насекомите е да се извърши отнасяне с авиотехника по цялото поречие на Дунав , с цел да може да се унищожават комарите и на недостъпните места.
 Община Гулянци
Според него осъществяването на наземна обработка единствено в обитаемоте места няма по какъв начин да е дейно, защото поречията, разливните зони, заблатените, гористи и тревисти местности остават отвън обсега на деяние на препаратите, а тъкмо там се развъждат комарите.-->

Другият значим миг е третирането да се прави координирано и по едно и също време във всички крайдунавски общини и дружно с Румъния , а това е в пълномощията и компетенцията единствено на страната.

Кметът на Дъбован Таня Кръстева добави, че преди три години е била осъществена такава обработка и резултатът е бил изумителен. Хората приканиха страната да помогне, тъй като естественият живот край Дунав е неосъществим с тази злина.

Майките са разтревожени за здравето на децата, възрастните не могат да се грижат за градините и животните си, всяка активност навън е обвързвана със голям брой ухапвания и риск от болести.
 Община Гулянци
От Община Гулянци напомнят, че още в края на месец май Лъчезар Яков е изпратил сигнално писмо за казуса с комарите в крайдунавските общини и нуждата от незабавни ограничения на държавно равнище.

Тъй като писмото остана без отговор, през юни Община Гулянци извърши първо наземно отнасяне в обитаемоте места, от 2 юли по график стартира втора обработка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР