Жители на Монтана организират тази събота и неделя, 6 и

...
Жители на Монтана организират тази събота и неделя, 6 и
Коментари Харесай

Мисия Младост за първи път в Монтана

Жители на Монтана провеждат тази събота и неделя, 6 и 7 април, разчистване на жилищен комплекс "Младост " 1. Акцията са нарекли "Мисия Младост " и е продължение на самодейността "Да почистим Монтана, само че не за един ден ", която се организира последните дни на месец март.
"С идването на пролетта започнахме да виждаме отпадъци в близост. Чудихме се по какъв начин да противодействаме и най-после разумно взехме решение, че би трябвало да ги почистим. Една другарка сътвори събитие във фейсбук, аз се въодушевих. Свързах се с Общината, свързах се с компанията за транспортиране на боклуците, обадихме се на няколко другари. Организирахме събитие за разчистване на парк "Слънчевата градина ". Накрая събрахме 12 индивида, които свършихме работата за 4 часа ", сподели Теодора Илиева, един от уредниците на почистването, по обучение еколог.
Събрани и извозени са над 30 чувала с боклуци. Поради интереса към акцията доброволците решили да продължат и през идните почивни дни да чистят в квартал "Младост ":
"Според очевидци обстановката с боклука е плачевна. Хората си го хвърлят през терасата, никой не чисти и ние желаеме да дадем един добър образец. Събитието ще се организира в събота и неделя. Каним всички поданици да излязат да изчистят пред входовете си и в случай че желаят да ни пратят фотоси. "
Почистването ще стане непрекъсната самодейност, която доброволците ще вършат най-малко веднъж месечно. Целта е да покажат, че отговорността за чистотата на града е на всички и хората да се научат да изхвърлят отпадъците си в контейнерите.
Сборният пункт в събота е до Руския пазар, в 11.00 часа. Ще се чисти към блок 25. "Мисия Младост " ще продължи и в неделя. Организаторите приканват жителите на квартала да излязат и да почистят към блоковете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР