Жители на квартали в София, Стара Загора и Пловдив открито

...
Жители на квартали в София, Стара Загора и Пловдив открито
Коментари Харесай

В София, Стара Загора и Пловдив протестират срещу презастрояване

Жители на квартали в София, Стара Загора и Пловдив намерено декларират недоволството си против инвеститорски планове за застрояване на градинки в междублоковите им пространства. Първи с обществените акции започнаха в столичния регион " Младост " 1. Жители на квартала демонтираха ограда, която обрисува границите на предстоящ градеж край блоковете 75, 76, 78 и 79А. Акцията им бе подкрепена и даже инициирана от новия кмет на столичния регион " Младост " арх. Стефан Стефанов. Хората желаят да се запазят зелените площи такива, каквито са. За ритуалното срутване на оградата те бяха призовани от кметa във фейсбук. Стефанов подсети, че презастрояването на " Младост " е емблематичен проблем. Той упорства теренът сред блоковете да бъде сменен с различен по-подходящ за строителство. Инвеститорите са склонни да одобряват, само че единствено против съответно обезщетение.

Жителите на старозагорския кв. " Казански " ще проведат през днешния ден протестно шествие против презастрояването. Те възнамеряват и обсада на огромен бул.. Местните недоволстват против строителство, почнало в два имота до блоковете 42 и 44. Според тях не са спазени законовите отстояния за новите здания. " Искаме нашият град да се уголемява, а не да се сгъстява. Не желаеме да претърпяваме това, което се случи в София с пропадането на земни маси от огромни изкопни дейности, тъй като при нас няма улица, която да ни дели. Няма даже 3 метра разстояние ", мотивираха се в обществените мрежи уредниците на митинга.

Пловдивчани от регион " Южен " не престават митингите против стартирания нов строителен план, показан от вложителите като " облагородяване на региона ". Над 600 души са подкрепили подписка за сезиране на съда и ДНСК за градежа.

От месеци против презастрояване стачкуват и във Варна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР