Жители на квартал Бистрец протестираха пред сградата на Община Враца

...
Жители на квартал Бистрец протестираха пред сградата на Община Враца
Коментари Харесай

Във Враца протестираха с искане за възстановяване на улиците

Жители на квартал " Бистрец " стачкуваха пред постройката на Община Враца с гледище да бъдат възобновени и асфалтирани всички улици в квартала с лед строително-ремонтните работи по водния цикъл на града.

Протестът бе плануван преди дни, когато хората излязоха в центъра на квартала , с цел да изразят недоволството си от разкопаните улици, настилката на които не се възвръща дълго време след довеждане докрай на работата по създаване и замяна на канализацията и водопроводите. Няколко дни след първия митинг общинските управляващи започнаха ремонт на улиците. Тогава кметът на общината Калин Каменов сподели, че възобновяване ще се прави с общински средства и поетапно.

Първоначално е планувано да се възстановят 15 улици – част от тях ще бъдат преасфалтирани, а други, в по-високата част на квартала, наоколо до планината, ще бъдат покрити с бетон. Възстановяването на улиците ще се разшири при осъществяване на плануваните планирани доходи в общинския бюджет, сподели още врачанският кмет. 

Днес (28 юни), когато се организира и съвещание на Общинския съвет във Враца, протестиращите настояха да бъдат възобновени всички улици в квартала. Те се срещнаха със заместник-кмета на общината Александър Владимиров и общински съветници. Пред тях хората от " Бистрец " обявиха, че повече не могат да чакат, да трошат колите си по изровените улици и да дишат прахуляк.

В интегрираният план за воден цикъл на Враца не са планувани средства за повсеместен ремонт на уличната настилка след разкопаване за полагане на нови канализационни и водопроводни тръби. Затова както в града, по този начин и в кварталите, до момента се разчиташе на целеви средства от страната или на лимитираните общински средства за ремонт на улици и общински пътища.

В началото на ремонтните действия в " Бистрец " кметът Калин Каменов сподели, че многократното гледище страната да обезпечи средства за тези действия няма отговор. Затова възобновяване на улиците в квартала се постанова да се прави поетапно, с общински пари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР