Жители на курортното село Кранево са готови на протести заради

...
Жители на курортното село Кранево са готови на протести заради
Коментари Харесай

Жители на Кранево готови да протестират заради лошото състояние на улиците

Жители на курортното село Кранево са подготвени на митинги поради окаяното положение на инфраструктурата. Хората в селото, което се намира край морето и притегля туристи, са недоволни от почистването и поддръжката на Кранево.

Жителите споделят, че от години не са виждали улици, които да бъдат асфалтирани и чакат незабавни ограничения от община Балчик. В противоположен случай заплашват да блокират основния път Варна - Дуранкулак.

" Вижда се, че години наред, поради отношението на кмета или недоверието на кмета, или че е измамен кметът, само че нещо се случва, че Кранево да бъде неглижирано във всяка една тенденция по отношение на развиването му. А Кранево е особено село с будно развиване, с нови хотели, с нови обекти, със съществени вложители, приказваме за милиони вложения. И в последна сметка обстановката е такава, която ме кара да се срамя, че съм кмет от много години ", разяснява в " Денят стартира " Румен Николов.

Според зам.-кмета на Балчик Димитрин Димитров повода за тази обстановка потегля от невъзможността предходната година по обясними аргументи да бъде изпълнен бюджетът на община Балчик. В него са били заложени средства както за всички останали обитаеми места, по този начин и за Кранево.

" Видно е, че в предходните години има извършване на огромни планове в обитаемото място. Асфалтирани имаме две улици, разчистване главно на река Краневска, преди този момент промяна на самата река, направихме ремонт на търговски център, който се обитава в бъдещото кметство, читалище, новата библиотека, защото са на втория етаж поради спецификата на постройката е построен и панорамен асансьор вътре. Това, което следва, залегнало в тазгодишния бюджет, е рехабилитация на пътя Кранево - Рогачево, който е обект за 1 милион лева ", сподели още Димитрин Димитров.

Той добави, че вложенията в инфраструктурата на обитаемото място зависят от това дали туристическият сезон ще бъде мощен или слаб. Около 178 000 лева са събрани предходната година, а това, което е планувано в бюджета за тази година, е неведнъж по-голямо - посочи зам.-кметът.

Екип на Българска национална телевизия направи анкета с поданици на Кранево. Какво споделиха те - вижте във видеото.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР