Жители на ирландския Дъблин протестираха срещу настаняването на няколкостотин украински

...
Жители на ирландския Дъблин протестираха срещу настаняването на няколкостотин украински
Коментари Харесай

Ирландци излязоха на протест срещу прииждащите в страната украински бежанци

Жители на ирландския Дъблин стачкуваха против настаняването на няколкостотин украински бежанци в града, написа Irish Mirror. Акцията се организира в Ийст-Уол.

Събралите се показаха несъгласието си с дейностите на държавното управление по въпроса с миграцията. Министърът на интеграцията Родерик О'Горман и основният прокурор на Дъблин, министър Пасхал Донохю, дойдоха, с цел да се срещнат с тях и се пробваха да посредничат в обстановката, пишат непознатите организации.

Съобщава се, че 380 украински бежанци са пристигнали в региона през последните две седмици. Длъжностни лица обясниха, че това е част от „ спешен отговор на интернационална изключителна обстановка “.

За елементарните ирландци обаче наподобява неверно да слагат стотици чужденци на едно място. Друг проблем, издигнат на митинга, беше огромният брой необвързани мъже, идващи от Украйна. На това Донохю даде обещание, че идната група бежанци ще се състои единствено от фамилни двойки.

В същото време той означи, че някои от формулировките на протестиращите му основават стеснение, само че не ги счита за расисти, изясни министърът.

В момента повече от 62 хиляди украинци живеят в Ирландия, управляващите допускат, че до края на декември още 10 хиляди бежанци могат да влязат в страната.

По-рано беше обявено, че бежанците от Украйна, които шотландските управляващи настаниха на морски транспортен съд, са недоволни от изискванията. Украинците били възмутени от неналичието на интернет, дребните каюти и най-много - рускоезичния екипаж на кораба.

Този месец десетки украински бежанци, отпътували за Обединеното кралство, може да се окажат на улицата. Факт е, че управляващите на страната последователно лимитират известната си стратегия „ Къщи за Украйна “.

Превод: БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР