Жители на Елин Пелин отново затварят една от най-използваните улици

...
Жители на Елин Пелин отново затварят една от най-използваните улици
Коментари Харесай

Жителите на Елин Пелин отново на бунт

Жители на Елин Пелин още веднъж затварят една от най-използваните улици в града. Гражданите стачкуват против натовареното придвижване, непрекъснато преминаващите ТИР-ове и неналичието на питейна вода.
Кметът подозира, че митингът на жителите е тип предизборна акция за идните локални избори.

Те настояха за създаване на околовръстен път на обитаемото място, с цел да се изведе тежкотоварния трафик от улиците.

" Решение с придвижването може би ще има, само че ще коства скъпо. Беше препоръчан абстрактен план, който ние одобрихме и в този момент наред е кметът - да забележим дали ще може да се направи някакъв обходен път ", разяснява общинският консултант Стефан Николов ON AIR.

Кметът на Елин Пелин изясни, че е стартирана процедура за планиране на подобен път, само че не е бил по силите на общината.

" Ясно е, че тук се заплащат милиони налози и че част от тях би трябвало да отидат за това хората да не живеят по този метод ", безапелационен бе кметът Ивайло Николов.

Жителите се тормозят и от новоизградена апаратура за преправка на пластмаса.

" Не е проблем да има цех за преправка на пластмаса. Проблемът е, че той се построи и съвсем работи без публично допитване. Заводът е на съвсем 500 метра от първата къща на град Елин Пелин ", разяснява Ангел Славчев, който е част от инициативния комитет на митинга.

Общинските съветници Стефан Стоилов и Стефан Николов обясниха, че парадоксалното в тази ситуация е, че в общинския съвет не е постъпвало нито едно заявление по отношение на градежа и стартирането в употреба на завода.

Ивайло Николов разяснява, че е изпращал писма до Регионална инспекция за опазване на околната среда, които трябвало да изготвят оценка на въздействието върху околната среда на завода.

Гражданите на Елин Пелин се оплакаха, че в 3-4 дни от седмицата остават без вода най-малко през половината част от деня.

Кметът изясни, че тръбите са остарели, а от общината са закупени кранове, които са предоставени на ВиК, с цел да бъдат заменени. По думите му няма община, която сама да може да се оправи със промяната на водопровода.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР