Жители на четири ямболски села отново затвориха път в знак

...
Жители на четири ямболски села отново затвориха път в знак
Коментари Харесай

Жители на ямболски села отново блокираха път заради за лошото му състояние

Жители на четири ямболски села още веднъж затвориха път в символ на митинг за неприятното му положение.

Те упорстват за главен ремонт на сектора сред селата Болярско, Бояджик, Златари и Гълъбинци, който е част от републиканския път Ямбол-Нова Загора. 

Основен ремонт на пътя не е юридически от близо 40 години. Участъкът е рисков за прекосяване, с голям брой дупки и пропадания до 40 см. По него всекидневно пътуват стотици поданици на обитаемоте места, рейсове с възпитаници и работещи в енергийния комплекс „ Марица Изток “.

Бавят се коли за спешна помощ и пожарни при незабавни случаи, описаха протестиращи. „ През 1986 година е юридически последният главен ремонт на пътя. Всички, които са управлявали страната през това време имат виновност да бъде в такова положение. Тук няма политика, има прагматични претенции на кметовете и жителите на селата “, сподели кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, който също бе на митинга със заместник-кметовете.

Преди седмица, локалните хора още веднъж излязоха на митинг поради разрушения път. От Агенция „ Пътна инфраструктура “ тогава обявиха, че следва спешен ремонт с изкърпване на дупките, а главен ще бъде предоставен следващата година. 

Областният шеф на Ямбол Биляна Кавалджиева на среща с районния министър в оставка Андрей Цеков настоя процедурата за главен ремонт да бъде задействана по-бързо. Тя бе на митинга и беседва с недоволните поданици на селата.

„ Първата стъпка е възлагането на проектирането на този път. След това би трябвало да има избор на реализатор, на строител, на контрол. Това ще отнеме време, само че не значи , че този път би трябвало да стои в такова положение “ , сподели регионалният шеф на Ямбол.

" Очаква се до два месеца да бъде оповестена социална поръчка за възлагане на главен ремонт на въпросния сериозен сектор е уверил министърът ", сподели още Биляна Кавалджиева.

„ Въпрос на време е да се стигне до някакъв по сериозен случай и може би тогава страната ще обърне внимание. Пътуват хиляди хора, учебни рейсове, нетърпимо е към този момент. Затова хората са тук и ние сме тук “, сподели ръководителят на Общински съвет - Тунджа Атанас Христов. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР