Жители на Алфатар превърнаха спирките от градския транспорт в града

...
Жители на Алфатар превърнаха спирките от градския транспорт в града
Коментари Харесай

Жители на Алфатар превърнаха спирките на градския транспорт в атракция

Жители на Алфатар трансфораха спирките от градския превоз в града в същинска атракция. Ентусиасти боядисаха старите навеси в топли цветове, а до момента в който чакат рейс, хората могат да четат книги. Инициативата в дребната добруджанска община потвърждава, че за по-добра градска среда не са нужни единствено пари.

Алфатар

От скоро част от порутените и грозни автобусни спирки в Алфатар са радикално преобразени. За едни те са уютни места за отмора и читалня навън, а за други място за селфи.
Величка Бочева: Много е уютна, доста приятна конюнктура. Преди беше ужасно занемарено.Ганка Пенчева: Хората да бъдат впечатлени освен при визитата си, само че и когато чакат за рейса да имат опция да вземат някоя книга да разпрострат.Атанаска Василева: И апропо да си създадем по една фотография, да ни остане спомен.
Инициатор на смяната e кметът на Алфатар Янка Господинова. Тъй като пари за нови спирки в бюджета нямало, се наложило да повикат неволята и на правилото " Направи си самичък! " със лични сили и доста фикция локалните поданици напълно трансформирали градската среда.
Янка Господинова - кмет на община Алфатар: Всяко нещо, което сме вложили като материали, е от склада на общината. Картините, това са в действителност декупажи, създали сме си ги сами. Рамките са направени също в работилницата на общината. Идеята беше да имаме полици за книги, само че по-нестандартно е в случай че са тъкмо от касетки за плодове и зеленчуци.
До момента са ремонтирани 4 от общо 8-те спирки в Алфатар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР