Жител на Мауи казва, че „имаме нужда от пари в ръцете на хората“ на фона на опустошителни горски пожари

...
Вследствие на разрушителните горски пожари жителите на Мауи призовават за
Коментари Харесай

Вследствие на разрушителните горски пожари жителите на Мауи призовават за спешна финансова подкрепа, за да помогнат на оцелелите, докато се опитват да се възстановят.

Хавиер Барбери, който притежаваше три ресторанта в Лахайна с работна сила от над 200 души, сега открива, че един от тях е превърнат в развалини и всички работни места, предоставени от заведенията, са изчезнали. Барбери каза, че хората се нуждаят от незабавна финансова помощ и подходящи жилища - и този момент е от решаващо значение.

„Имаме нужда от работа. Имаме нужда от пари в ръцете на хората точно сега и имаме нужда от места, където хората да живеят комфортно. Това са трите неща, от които се нуждаем в момента. И нямаме нужда от тях утре. Нямаме нужда от него следващата седмица. Имаме нужда от него точно сега", каза той.

Десетки хора загинаха в пожарите и длъжностни лица казаха, че броят на жертвите вероятно ще нарасне. Президентът Байдън одобри федерална декларация за бедствие за Мауи, което предоставя федерално финансиране за подпомагане на възстановяването. Американският Червен кръст, Фондацията на Хавайската общност и Maui Food Bank също помагат, като предоставят помощ на засегнатите от горските пожари.

Как да помогнем на засегнатите от горските пожари в Мауи

Барбери каза, че един негов ресторант в Lahaina, Down the Hatch, „сега е купчина прах“, въпреки че другите му ресторанти оцеляха. Той каза, че е отишъл в вече опустошения град с черен мотоциклет, за да види дали ресторантите му са успели, разчитайки на все още стоящо баняново дърво, което служи като ясен ориентир.

„Трябваше да използвам баняновото дърво като ориентир, защото всяко едно нещо беше напълно унищожено, докъдето стига погледът“, каза той.

Насред хаоса Барбери каза, че се е ангажирал да даде надежда и да намери помощ и нови работни места за членовете на своя персонал.

„Ще възстановим всичко обратно. Ще възстановим града обратно. Ще създадем отново работни места за хората и се надяваме никога повече да не позволим това да се случи“, каза той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР