Жилищният пазар в световен мащаб е доста мрачен напоследък. С

...
Жилищният пазар в световен мащаб е доста мрачен напоследък. С
Коментари Харесай

Ерата на IKEA: Високите цени на имотите отварят нови възможности на гиганта

Жилищният пазар в международен мащаб е много тъмен в последно време. С рекордно високи лихвени проценти по ипотечните заеми, скъпи застраховки и стеснен избор от жилища мнозина не подхващат крачка към покупката или реновирането на своя дом.

Мрачната вероятност обаче е идеалната опция за IKEA, продавач на бюджетни мебели, които се харесат на доста хора, които би трябвало да обзаведат дребни пространства, само че не могат да отделят доста средства.

Тъй като „ хората може би не могат да влязат в своята мечтана къща сега, без значение дали заради досегаемост или наличност, те търсят решения, които може да не са толкоз непрекъснати “, сподели Майкъл Браун, сътрудник в консултантската компания за потребителски артикули и търговия на дребно на Kearney пред CNN. Той добави, че за разлика от своите съперници, предложенията на IKEA са идеални за по-малки пространства. „ Всъщност мисля, че средата е узряла, с цел да опитат да се разширят “, сподели той.

Всъщност, веригата разгласи инвестиция от 2.2 милиарда $ на американския пазар през април, най-голямата инвестиция на компанията в страната до този миг. През идващите три години възнамерява да отвори осем огромни магазина и девет по-малки „ пункта за обмисляне и поръчка “, където клиентите могат да беседват с дизайнери консултанти и да поръчват артикули. Освен това компанията възнамерява да отвори 900 нови места за приемане на поръчки.

Виждаме безкрайни благоприятни условия за напредък в Съединени американски щати “, сподели в изказване тогава Толга Онкю, началник на IKEA Retail за Ingka Group, холандската холдингова компания на IKEA.

Като зарежда напред в този момент, до момента в който собствеността върху жилищата и ремонтите са недостъпни за бюджетите на множеството американци, IKEA може да доближи до повече хора, които може да са на пазара за техните артикули и вероятно да задържи тези клиенти в бъдеще. Освен това някои от нещата, които хората не харесват в компанията, могат да ги трансфорат в позитив.

При „ евтините дискреционни търговци на дребно продуктите постоянно наподобяват съвсем като за еднократна приложимост “, сподели Карл Цимерман, сътрудник в консултантската компания Bain с опит в търговията на дребно. Но за някои клиенти краткотрайната алтернатива може да бъде точното нещо. Търговец на дребно като IKEA

би могъл да се възползва безусловно от интервал като този, когато хората икономисват от доста неща и вършат по-малки ходове при обзавеждането “, сподели той.

„ Не мисля, че IKEA целеустремено ще стартира да възползва от това че хората желаят да понижат разноските си на фона на тежкия жилищен пазар, само че несъмнено ще бъдат в преференциална позиция “, споделя Сучарита Кодали, основен анализатор във Forrester.

След като хората всеобщо харчеха пари за усъвършенстване на домовете си по време на пандемията, към този момент всички стопираха да го вършат.

Търговецът на дребно за възстановяване на дома Lowe’s намали прогнозите си за облага и продажби за годината през май, заявявайки, че потребителите харчат по-малко за възстановяване на дома. Home Depot също регистрира разочароващи продажби за първото си тримесечие и намали вероятностите си за годината. Търговецът на мебели Ethan Allen заяви, че през трите месеца, завършващи на 31 март, чистите му продажби в търговията на дребно са паднали с 9.5% на годишна база.

IKEA, която не е обществена компания, заяви, че нейните продажби на дребно са се нараснали с 6.5% през фискалната 2022 година, само че не разгласява тримесечни резултати. Нейните съперници също означиха растеж на продажбите предходната година.

Един бюджетен магазин може да притегли клиенти, които търсят по-евтини други възможности, вместо да се въздържат изцяло от покупката. А с повече локации и варианти може да доближи до повече хора.

„ Много компании се въздържат от разноски по време на стопански спадове “, сподели Ортега. „ Така че това разширение може да даде на IKEA опция да построи по-силни връзки с потребителите и да се нарежда за дълготраен напредък. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР