Жилището е ваше, но земята под него - не. В

...
Жилището е ваше, но земята под него - не. В
Коментари Харесай

Разследване на Острова: Купувате жилище, но никой не ви казва, че ще плащате наем за земята под него

Жилището е ваше, само че земята под него - не. В такава обстановка се оказват британци, които се оплакват, че са били подведени от бизнесмените, предава BBC. В последна сметка новите притежатели би трябвало да заплащат съществени наеми, а в това време не могат да продадат или ипотекират жилището си.

В някои случаи желаните наеми се удвояват на всеки 10 години.

Службата по защита на конкуренцията и пазарите на Острова е почнала следствие и даде обещание да предприеме ограничения против фирмите, които към този момент не загатва. Службата прикани още събираните наеми да бъдат върнати, а депутатите да трансформират закона.

Макар че изискванията, по които купувачите получават жилищата, са вписани в подписания контракт, те не са известени категорично за тях, споделят още от службата. Когато те схващат, отводът от договорка е или неосъществим, или извънредно сложен.

За казуса се заприказва предходната година, като тематиката бе повдигната от потребителски групи и депутати. Това накара службата да стартира лично следствие. На Острова се надигнаха и гласове практиката да бъде прекратена напълно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР