Жетата продължава и днес. Сутринта е хладна, а през деня

...
Жетата продължава и днес. Сутринта е хладна, а през деня
Коментари Харесай

Жегата продължава, до 35 градуса през септември

Жетата продължава и през днешния ден. Сутринта е хладна, а денем ще е ясно и слънчево. В следобедните часове градусите ще стигнат до 34 на някои места като Пловдив.

Ако още не сте ходили на море, септември също ще е превъзходен за плажа. Средни месечни температури ще са над нормата. Най-високите температури през деветия месец ще бъдат сред 30° и 35°, а най-ниските – сред 5 и 10 градуса, осведомят от Национален институт по метеорология и хидрология.

Месечната сума на преваляванията в западните региони ще бъде към, а в източните – под нормата, която за равнините е сред 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланинските региони – от 50 до 80 л/кв.м.

Докога времето ще е уместно за море?

В началото на месеца ще бъде по-топло от нормалното. В по-голямата част от страната ще се задържи слънчево, а над западните региони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Около средата на първото десетдневие от северозапад ще прониква студен въздух, температурите ще се намалят, само че ще останат над нормата. Валежи и гръмотевични стихии ще има на повече места в западната и централната част от страната, а в източните региони вероятността за превалявания е по-малка. През последните дни от десетдневието ще доминира слънчево време, не са изключени изолирани краткотрайни превалявания, основно в планинските региони и в следобедните часове.

Второто десетдневие от септември ще стартира със относително умерено време, температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала. Към 16-17 септември ще има по-значителни нараствания на облачността, още веднъж вероятността за превалявания е по-голяма в Западна България. Температурите релативно ще се намалят.

През третото десетдневие температурите постепенно ще се намаляват, в източните региони ще останат над нормата, а в западните ще се приближат до нормалните за края на септември. През множеството дни от интервала ще е релативно изсъхнало и умерено. Вероятност за прекосяване на атмосферни разстройства с превалявания има първоначално, към средата и през последните дни от интервала.   

На 22 септември в 16.31 часа ще настъпи  есенното равноденствие и ще стартира астрономическата есен. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР