Жестокото убийство на Димитър Малинов, което вече 4 месеца не

...
Жестокото убийство на Димитър Малинов, което вече 4 месеца не
Коментари Харесай

Убийството на Димитър Малинов от Цалапица- много въпроси с липсващи отговори

Жестокото ликвидиране на Димитър Малинов, което към този момент 4 месеца не излиза от новинарските излъчвания и подвигна на протест стотици, сложи редица въпроси, чийто отговори околните му чакат, а и цялото обществото.
Прочетете още
Много от поставените въпроси, отекват на хиляди километри от България, където бе арестуван основната фигура в това закононарушение - Рангел Бизюрев. След неговия разпит се чака отговорите,  които месеци наред мъчат обществото и родителите на убития Митко.

Големият въпрос, от който би трябвало да се тръгне надолу по пирамидата с други  незнайни, е за какво Рангел е умъртвил Митко?  Отговори се чакат и за мистерията към това колко индивида са взели участие в жестокостта, породена на Малинов.

Дори показанията на другите забъркани в случая- близнаците Динкови не дават изясненост за претекста на жестокото ликвидиране, тъй като те неведнъж ги сменят пред проверяващите. Самите братя са били комплицирани в това какъв брой души са копали дупката, в която е заровено тялото на Димитър. На първия разпит посочват, че са били тримата, на втори единствено Борислав и Рангел, а на трети -  към този момент единствено и само Рангел е бил упоменат.

Именно актуалната неизясненост по това ликвидиране  и спорните показания спънаха и производството за персонално укривателство на двамата близнаци Динкови. Според обвинителния акт те  са спомогнали на Рангел Бизюрев  да избегне наказателно гонене, без да са се споразумели с последния преди да е било осъществено самото закононарушение. Въпреки опитите на Борислав и Валентин да излязат на независимост и да признаят всички обстоятелства в обвинителния акт, съдът счете, че без разпитът на Бизюрев, това дело няма да започва, а близнаците ще останат с най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

Въпрос на време е това да стане, откакто тъкмо преди седмица посоченият за директен причинител Рангел Бизюрев бе арестуван от управляващите в Кралство Дания.  Достигнал до там, евентуално благодарение на доста свои прители и познати, Рангел бе задържан в недодялан град в скандинавската страна, а там е работил във компания за разчистване на стъкла. От  Главна дирекция „ Национална полиция “, обявиха обаче, че планирано не може да се каже по кое време Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран в България, тъй като всичко зависи от процедурите на управляващите в Дания. Вероятно връщането му в България ще отнеме време, само че майката на Митко Атанаска Бакалова ще иазчака колкото е нужно, с цел да научи за какво бе лишен живота на сина й. 

Хронологията на жестокото ликвидиране стартира на 20-ти юли против 21-ви, когато Малинов е бил пребит до гибел и заровен на цалапишкото бунище. В  разследването на Тина Ивайлова и екипа на  бяха показани последните кореспонденции в обществените мрежи на починалия Димитър. От там стана ясно, че минути преди да излезе от вкъщи си, Митко си е писал с Борислав Динков. В същите минути е кореспондирал и с  непълнолетно момиче, с което са иматли загадка връзка, а Борислав я е харесвал. Малко след тези негови чатове убитият излиза от вкъщи си и повече  не се връща. Според здравната експертиза-Митко е бил със счупени няколко ребра и счупени носни кости, които са се оказали съдбовни и това е довело до гибелта му.  

Дни наред  Димитър бе търсен от близки и поданици на Цалапица, които обикаляха улиците на селото, а майката на починалия Атанаска Бакалова сама изискваше видеокамери от селото, тъй като никой не й бе  съдействал. В първите дни, откакто Митко е разгласен за търсене, по случая бе стихотворец за работа от районно управление (на МВР) Стамболийски. Шест дни по-късно беше трансфериран на Криминална полиция –Пловдив, а на 26-ти юли  бяха арестувани и близнаците Борислав и Валентин, до момента в който са  на море.  На 27-ми юли бе намерено тялото на Малинов. Тогава към този момент посоченият за палач  Бизюрев беше напуснал България.

Така започнаха и редица митинги, изразяващи недоволството против пропуските в следствието от страна на Министерство на вътрешните работи, които по-късно бяха съпроводени и с рокади в пловдивската полиция. Със заповед на министъра на Министерство на вътрешните работи дисциплинарно бяха уволнени някогашният шеф на ОД МВР-Пловдив -  Васил Костадинови и началникът на районното ръководство в Стамболийски - Ангел Керпиев. Временно отхвърлен от служба бе и контрольор Дамян Капов. След извършената инспекция стана ясно, че има позволени основни пропуски и нарушавания при реакцията на полицията след убийството.

Недоволството на хората не спря до тук обаче. Дни наред близки на Митко и поданици на село Цалапица се молиха за осъществяване на нов следствен опит, откакто стана ясно от фрагменти, включени в следствието на Тина Ивайлова и екипа на , че мястото на убийството не е това, което Борислав показва. Към този миг към момента не е осъществен подобен опит, макар че разпитът на Бизюрев може да обърне развоя на следствието, като прокуратурата загатна още на брифинга, че има възможност да бъде осъществен и нов опит, само че този път с присъединяване и на задържания в Дания.

Все още купищата въпроси остават с изчезнали отговори, а следата за обективната истина е на път да се покаже. Дали следствието за жестокото убийсвто ще показа всички забъркани и какво ще стане стане с тяхната орис? Дали околните ще получат правдивост за жестокостта, която бе пречинена на починалия Димитър Малинов? Въпроси, на които чакаме отговор, може би напълно скоро.

ПОВЕЧЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР