Жертвите при катастрофата на военен самолет Ан-26 в района на

...
Жертвите при катастрофата на военен самолет Ан-26 в района на
Коментари Харесай

Жертвите на самолетната катастрофа в Украйна се увеличиха

Жертвите при злополуката на боен аероплан Ан-26 в региона на Харков в Украйна късно нощес са към този момент 25, оповестиха управляващите в Киев. Само двама души са оживели. Според очевидци те са скочили от самолета, когато бил на дребна височина и са тежко ранени.

Самолетът се е разрушил, приближавайки пистата на военното летище в Чугуев, при опит за кацане по време на образователен полет, заяви началникът на генералния щаб на въоръжените сили ген. Руслан Хомчак. На борда имало общо 27 души - седемчленен екипаж и 20 кадети от академията на Военновъздушни сили. Първоначално бе обявено за 28 души, само че след това стана ясно, че един от курсантите не се е явил за подготвителния полет.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че тази събота ще посети мястото на злополуката, съобщи bTV. Според Олексий Кучер, глава на Харковската регионална държавна администрация, един от водачите докладвал за щета в левия мотор на двумоторния аероплан. Районът на злополуката се намира на към 40 километра от съветската граница, само че не е в зоната на спора в Източна Украйна. Сепаратистките републики Луганска и Донецка са отдалечени на 250 километра от мястото на злополуката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР