Жертвите на земетресението с магнитуд 6,6 по Рихтер, което разтърси

...
Жертвите на земетресението с магнитуд 6,6 по Рихтер, което разтърси
Коментари Харесай

Жертвите на земетресението в окръг Измир станаха 91

Жертвите на земетресението с магнитуд 6,6 по Рихтер, което раздруса региона на окръг Измир в петък, доближиха 91 души, заяви Анадолската организация, като се базира на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки. Според данни на дирекцията от ранените при труса 994 души, 155 към момента остават на лекуване в болница. Турският министър на околната среда и градоустройството Мурат Курум заяви, че до през днешния ден избавителните екипи са завършили работа в 11 от общо 17 разрушени здания в Измир. Екипите не престават работа в 6 разрушени здания. 

В идващите 10 дни би трябвало да приключи работата по оценка на вредите в постройките, чието положение изисква най-спешна интервенция. До момента са открити 58 здания, които са с тежки вреди и опустошения от труса, 66 - със междинна степен на вреди и 397 с леки вреди. От през вчерашния ден е почнало и разрушение на тежко потърпевши при земетресението здания, като се възнамерява този развой да приключи до месец, разясни министър Курум.

Турската държавна организация за жилищно строителство /ТОКИ/ ще стартира най-късно до месец строителна активност за създаване на нови жилища за останалите без заслон след труса. До една година на жителите ще бъдат предоставени здрави и надеждни жилища, даде обещание той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР