Жертвите на опустошителното земетресение в Турция вече са над 300: Зловещи

...
Жертвите на опустошителното земетресение в Турция вече са над 300: Зловещи
Коментари Харесай

Жертвите в Турция вече са над 300 - очевидци заснели как сградите падат, сякаш са от карти

Жертвите на опустошителното земетресение в Турция към този момент са над 300: 

Зловещи фрагменти от адското земетресение в Турция обиколиха света. На тях се вижда по какъв начин постройките рухват, като че ли са от карти.

Опустошителното земетресение тази нощ. Това е най-силното земетресение от 100 години насам, оповестява Си Ен Ен, представена от.

Трусът от 7,8 по Рихтер стана малко след 4 ч. сутринта локално време на 23 км източно от Нурдаги, провинция Газиантеп. Той е бил на дълбочина 24,1 км съгласно американските сеизмолози.

В Турция починалите са минимум 76, а други 440 са ранени. В прилежаща Сирия починалите са минимум 237 и има над 630 ранени, оповестиха управляващите.

В Сирия починалите са се намирали в Алепо, Хама  и Латакия. Десетки хора са блокирани под рухнали здания.

Трусът е станал преди изгрев слънце, когато множеството хора са спели и не са могли да реагират. Видео от Турция демонстрира десетки срутени здания и локални поданици, излезли по улиците измежду настъпилия безпорядък. Спасителните екипи претърсвали постройките благодарение на прожектори.

В град Диарбекир е рухнал търговски център.

Малко след мощното земетресение в град Кахраманмараш е избухнал мощен пожар. Той е породен от скъсване на газопровод. В нощното небе над града се издигна голям пламък, а на доста места спря електричеството.

" 76 наши жители изгубиха живота си в Адана, Адияман, Малатия, Кахраманмарас, Газиантеп, а 440 жители бяха ранени в Шанлиурфа, Диарбекир, Адана, Адияман, Малатия, Османие, Хатай и Килис ", оповестиха от турската организация за ръководство на бедствия.

Земетресението е едно от най-силните, случвали се в Турция, откакто през 1939 година трус със същия магнитуд е умъртвило 30 000 души. Трусове с такава мощ са редки, като по малко от пет се случват годишно в света изобщо.

От цяла Турция са мобилизирани избавителни екипи, които са изпратени в потърпевшите райони.

Междувременно в Централна и Източна Турция продължава да има мощни вторични земетресения. Силата им варира от 6,7 до 4,5 по Рихтер. До момента са регистрирани 42 вторични труса
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР