Жертвата е издъхнала след 38 удара с нож Присъда от

...
Жертвата е издъхнала след 38 удара с нож Присъда от
Коментари Харесай

25 години затвор за легионер, убил фелдшер

Жертвата е издъхнала след 38 удара с нож

Присъда от 25 години затвор получи някогашният легионер Иван Пачелиев, приет за отговорен за убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в село Орешник, община Тополовград, през есента на 2019 година Наказанието постанови Ямболският областен съд.

Пачелиев е служил във Френския задграничен легион до 2012 година. 27-годишен той се прибра в родното си село и няколко години остава незает. През 2018 година се барикадира в дома си и стреля с противозаконна пушка по служители на реда, пристигнали да го търсят по сигнал за безчинство.

Фелдешерът Факиров бе открит мъртъв и по тялото му правосъдните лекари откриха 38 удара от нож. Не са ясни точните претекстове на Пачелиев да убие медика. Доказано е единствено, че същия ден отишъл в лечебницата, тъй като си наранил ръката. Най-вероятно сред пациента и медика избухнала препирня на тематика здравни осигуровки и заплащане на безплатната незабавна помощ. Но Пачелиев до момента мълчи за повода за абсурда.

Присъдата включва и виновността му за нелегално владеене на 111 патрона за разнообразни оръжия, открити при обиск в дома му. Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Бургаския апелативен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР