Жена измамно е закупила 211 Uber Eats храна за вкъщи, използвайки данните от картата на друго лице

...
Жертвата е дала назаем картата си на Нарбет, за да
Коментари Харесай

Жертвата е дала назаем картата си на Нарбет, за да плати храна по време на посещение в дома й в Дерехам, , през април 2021 г.

Нарбет обаче запази подробностите и продължи да ги използва, за да поръчва храна за вкъщи без разрешението на жертвата.

Между юни 2021 г. и октомври 2022 г. тя е похарчила £5772 за храна за вкъщи.

На жертвата в крайна сметка е казано от общ приятел, че Нарбет е използвал данните от картата - и той я докладва на полицията.

Когато се сблъсква с разследващите служители, Нарбет отрича съзнателно да е използвал данните от картата на жертвата и го твърди беше злополука.

Миналата седмица в магистратския съд на Норич Нарбет се призна за виновна по 14 обвинения в измама чрез невярно представяне, като бяха взети под внимание още 197 престъпления.

Тя беше осъдена на изискване за 20 дни рехабилитационна дейност, 12-месечна програма за лечение на психично здраве и осъдена да плати £5772 като обезщетение на жертвата си.

Прочетете повече:
Куриерите на Uber Eats да използват превозни средства с нулеви емисии до 2040 г.
Онлайн измамите се увеличават, като средната жертва губи £1000

Дънкан Етчълс, ръководител на екипа на Operation Converter, каза: „Нарбет е използвал данните от картата на жертвата повече от година и му струваше близо £6000.

„Радвам се, че жертвата вече ще получи тези пари обратно чрез обезщетение и се надявам, че въведените мерки ще попречат на Нарбет да извърши повторно престъпление и ще й позволят да продължи напред.“< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР