Жеравна. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Жеравна. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов присъства на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна

Жеравна. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва довечера на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. Това оповестиха от Политическа партия ГЕРБ . Над 20 000 души се събраха в местността „ Добромерица “ край Жеравна, с цел да станат част от Фестивала на националната носия " Скок във времето ", който се организира за 11-та поредна година. Заедно с Цветанов на събитието бяха националният представител и регионален координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, регионалният шеф Чавдар Божурски, кметът на община Котел Коста Каранашев, кметове на общини и кметства от страната.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е посетител на фестивала за девета поредна година. По време на събитието той съобщи, че атмосферата е неповторима и зареждаща, а с всяка последваща година младежите с национални носии се усилват. „ Хората, които са част от този фестивал, се връщат 150 години обратно и основават необикновено чувство. Искам да благодаря на кмета на община Котел Коста Каранашев, който откакто стана кмет през 2015 година продължи тази традиция, и дружно с уредниците от Ансамбъл „ Българе “ се старае да направи празника все по- прекрасен. Тук би трябвало да отчетем и главната роля на Христо Димитров, началник на отбор „ Българе “, който е един същински патриот и родолюбец. Убеден съм, че с такива хора, фактически ще се запазят духовността и традициите на нашите предци “, сподели Цветан Цветанов.
Кметът на Котел Коста Каранашев благодари на Христо Димитров, че е избрал община Котел и съответно Жеравна, с цел да пресъздаде традициите на предците ни. „ Днес всички ние, посредством българската фолклорна носия, съпреживяваме цялата традиция на нашата българщина. Радваме се, че сме сполучливо домакини на проявата за десета поредна година “, съобщи Каранашев.
Тази вечер програмата на фестивала включваше концерти на танцов състав " Чудесия " към Младежки дом - Пазарджик, Фолклорен отбор " Тракия ", Народно забавление с разнообразни музиканти - " 100 каба гайди ", зурни от Петрич, тракийски оркестър " Гергьовден ", Етрополска духова музика, концерт на солистката на НФА " Българе " Албена Вескова и " Олелия " - игри, песни и танци към огромния огън с " Роял бенд " - Благоевград и орк. " Лира " - Добрич.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР