Женският ни национален отбор по волейбол не успя да победи

...
Женският ни национален отбор по волейбол не успя да победи
Коментари Харесай

Изпуснахме да победим европейските шампионки от Русия



Женският ни народен тим по волейбол не съумя да победи настоящия европейски първенец Русия. В последният мач от груповата фаза на шампионата на Стария континент девойките на Иван Сеферинов отстъпиха пред „ Сборная “ с 2:3 гейма, в обособените елементи 25:21, 20:25, 25:23, 21:25, 13:15 точки. Със загубата българките изпуснаха опцията да се класират непосредствено за 1/4-финалите на конкуренцията.
В първата част българките натрупаха преднина от 16:10 точки при втората техническа пауза, която беше увеличена на 19:10 точки. Воденият от селекционера Иван Сеферинов състав поведе в резултата след 25:21 точки. Във втория гейм рускините  си върнаха контрола  с разлика  19:12 точки. Българският тим понижи изоставането си единствено на три точки, само че по-късно Русия със постоянна обсада и изравни резултата след 25:20 точки. В третата част двата тима  редуваха мощни и слаби серии. При 23:22 точки в интерес на рускините националките ни направиха три следващи точки и още веднъж поведоха в резултата. Рускините се върнаха в дуела след четвъртия гейм, когато завоюваха мъчно с 25:21 точки, откакто България изпусна солидна преднина в средата на частта.
В тайбрека нашите поведоха със 7:4. При промяната на полетата задатъкът беше единствено точка в интерес на българките, които в края стопиха пасив на съперника от две точки и изравниха до 13:13 точки. Европейските шампионки обаче осъществиха две следващи точки и завоюваха дуела, който продължи 130 минути.
 
Най-резултатна за България беше Елица Василева с 25 точки, а Христина Русева добави още 13 точки. Татяна Кошельова се отличи с 25 точки за съветския състав, спечелил първото място в трета група.
 
Българките остават на второ място в крайното класиране и в плейофите ще се изправят против третия тим в класирането от първа  група, където са Азербайджан, Полша и Германия.
   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР