Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на Франция

...
Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на Франция
Коментари Харесай

Волейболистките на България стартираха със загуба срещу Франция в подготовката си преди Лигата на нациите

Женският народен тим по волейбол на България отстъпи на Франция с 1:3 в първата другарска среща сред двата отбора. отстъпи на Франция с 1:3 (18:25, 25:18, 8:25, 22:25). Двубоят се игра във френския град Мец, а по трибуните имаше и български почитатели, пристигнали да поддържат волейболистките ни.

Българките започнаха по-сковано, неналичието на сработка докара до известна доза напрежение в редиците им. Това докара до доста персонални неточности. Домакините взеха самодейността и започнаха да диктуват темпото. След средата на гейма Франция поведе с 20:15. Да края на гейма французойките не изпуснаха взетия задатък и го завоюваха с удобна преднина.

Във втората част нашите откриха ритъма си, стабилизираха посрещането и понижиха непредизвиканите неточности. Това незабавно даде позитивен резултат и България стартира да диктува развоя. Българките се откъснаха с 6:3, поддържаха преднина, а след средата поведоха стремително с 19:12. Родните представителки завоюваха втория гейм и изравниха резултата 1:1.

Третата част стартира пагубно. Франция поведе с 5:1 и безусловно разгроми нашите. Домакините не дадоха никакъв късмет на бъларките и завоюваха гейма с 25:8.

Националките ни започнаха добре в четвъртия гейм и поведоха с 9:6. Отново обаче настъпиха недостатъци и своенравие. Грешките зачестиха, а домакините незабавно използваха обстановката. Франция изравни при 9:9 и повече не изпусна самодейността. Да края домакините водеха и завоюваха с крайното 3:1.

Втората другарска среша сред двата отбора е на 19 май от 20:00 часа. Тези срещи са част от подготовката на отбора ни преди старта на Лигата на нациите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР