Женският национален отбор на България ще играе плейофи в Лигата

...
Женският национален отбор на България ще играе плейофи в Лигата
Коментари Харесай

Женският отбор ще играе плейофи в Лигата на нациите

Женският народен тим на България ще играе плейофи в Лигата на нациите. Тимът на Силвия Радойска се класира за плейофите за промоция в Лига В. Това стана факт като се подреди измежду най-хубавите сформира, приключили на второ място в групите си в Лига C. Това е дебютното издание на шампионата за дами.

Класирането за плейофите стана факт в последната среща от главния стадий. Женският национален  тим доближи до трагично тъждество 2:2 против Република Северна Македония.

Срещата, която се игра на стадион „ Васил Левски “ в, предложи голове, обрати и доста страсти. Селекцията на Силвия Радойска отстъпваше с 0:2 в резултата след попаденията на Рочи и Максути. В 71-ата минута обаче Коларовска от гостенките получи червен картон и това се оказа преломен миг.

Първо влязлата като запаса Леонора Желева съумя да понижи резултата в 85-ата минута. Секунди преди края Полина Ръсина, която ден преди срещата получи предложение за брак, оформи крайното 2:2 и донесе скъпоценното реми.

Така българките събраха актив от 5 точки и той се оказа задоволителен да финишират измежду най-хубавите втори отбори в Лига C дружно с Латвия и Черна гора. На 11 декември България ще научи името на противника си в плейофите за промоция. Това ще е някоя от селекциите, приключили на трето място в групите си в Лига B.

Плейофите са в два мача на разменено посещение и ще се проведат напролет на 2024 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР