Женският национален отбор на България по волейбол се изправя днес

...
Женският национален отбор на България по волейбол се изправя днес
Коментари Харесай

България излиза срещу Нидерландия в четвъртфинален мач на европейското първенство по волейбол за жени

Женският народен тим на България по волейбол се изправя през днешния ден против Нидерландия в конфликт за място на полуфиналите на европейското състезание. Четвъртфиналният дуел стартира в 19:00 ч. във Флоренция.

Българските волейболистки надвиха в трагичен мач над Словакия с 3:2 гейма и реализираха задачата сложена от управлението на БФ по волейбол, а точно класиране в Топ 8. Дали ще съумеят да реализират освен това обаче, ще разберем довечера.

По пътя си към четвъртфиналите нидерландките записаха шест следващи победи.

" Ще играем с по-малко напрежение. За нас е наслаждение да сме на четвъртфинал. Да, не сме спечелили орден, само че е нещо, от което сме горди ", разяснява треньорът на женския ни отбор Лоренцо Мичели след класирането на България за четвъртфиналите.

" Нидерландия не е несломим тим, само че несъмнено ще е доста по-трудно в сравнение с с тимовете, с които играхме до момента ", съобщи националката Елена Бачева.

Действащият европейски първенец Италия излиза през днешния ден против Франция, която победи Румъния с 3:1 гейма. Двубоят е от 22:00 ч. " Скуадра адзура ", сходно на Нидерландия, има шест следващи победи, само че и нито един изгубен гейм.

, която в профил Украйна след петгеймов мач нощес. " Плавите " пък победиха Швеция в три гейма. Срещата е от 21:00 ч. Победителят от дуела ще играе със спечелилия мача сред България и Нидерландия.

В 18:00 ч. първенецът в Лигата на нациите Турция излиза против Полша. " Дружина полска " надигра Германия с 3:0 гейма и по този начин си обезпечи място на четвъртфинала. Туркините пък надиграха Белгия с 3:1 в Брюксел.

Полуфиналните дуели са в петък, мачът за европейската купа е в неделя.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР