Женският баскетболен отбор на Берое привлече три амеирканки за мачовете

...
Женският баскетболен отбор на Берое привлече три амеирканки за мачовете
Коментари Харесай

Американско трио подсили Берое за Адриатическата лига

Женският баскетболен тим на Берое притегли три амеирканки за мачовете от Адриатическата лига. Тиара Банкс, Бритни Райт и Алиша Уомън подписаха своите контракти със старозагорския клуб, само че поради правилото на федерацията те няма да могат да играят във вътрешното състезание и за купата на България.

Банкс е на 22 години, висока е 188 см и играе на позиция център и е взела участие в студенсткото национално състезание на Съединени американски щати с тима на Остин, като през предишния сезон изигра 27 мача и записа приблизително 19,3 точки. Бритни Райт е на 22 години, висока е 180 см и играе крило, възпитаничка е на колежа в Алабама. Гардът Алиша Уомън е на 26 години, има четири сезона в колежанското състезание на Съединени американски щати. Играла е в шампионата на Германия, където става най-резултатната баскетболистка във втора Бундеслига със състава на Браушвайнг.

Банкс и Райт към този момент са в Стара Загора и упражняват с Берое, до момента в който Уомън ще се присъдени към тима идната седмица. С привличането на трите американки задачата пред Берое е мощно показване в Адриатическата лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР