Жените в Швейцария печелят над 40 на сто по-малко от

...
Жените в Швейцария печелят над 40 на сто по-малко от
Коментари Харесай

Над 40% е разликата в заплащането между жените и мъжете в Швейцария

Жените в Швейцария печелят над 40 на 100 по-малко от мъжете и разполагат с по-малко насъбрани средства за пенсии. Това демонстрира отчет за разликата в заплащането на дамите и мъжете, признат от държавното управление в сряда, който показва високия дял на дамите, работещи на ненапълно работно време. 

Проучването на държавното управление за общата разлика в приходите сред половете (Gender Overall Earnings Gap  - GOEG), предоставено от Народното събрание на страната през 2019 година, сподели, че Швейцария изостава в това направление от междинните равнища в Европейския съюз, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

" През 2018 година общата разлика в приходите сред половете за Швейцария е била 43,2%. Това значи, че приходите на дамите са с 43,2% по-ниски от тези на мъжете за всички отработени часове във възрастовата група сред 15 и 64 години ", се показва в изказване на националната статистическа работа.

През 2020 година разликата в размера на пенсиите на дамите и мъжете е била 34,6%, се показва още в отчета. Общата годишна пенсия за дамите е приблизително 35 840 швейцарски франка (36 755 евро), или с 18 924 франка по-ниска от тази за мъжете. 

Данните идват преди швейцарските гласоподаватели да решат на референдум на 25 септември дали да реформират държавната пенсионна система, като покачат пенсионната възраст на дамите с една година до 65 години и да се изравни с тази за мъжете. В различен въпрос ще се взема решение дали да бъдат увеличени ставките на налога върху добавената стойност, с цел да се подкрепи финансирането на пенсионната системата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР