Жените от варненския йога клуб Колобар“ ще засадят на 27

...
Жените от варненския йога клуб Колобар“ ще засадят на 27
Коментари Харесай

Отсякоха над 190 опасни дървета в Одесос, компенсираха с 486 млади фиданки

 Жените от варненския йога клуб " Колобар “ ще засадят на 27 октомври т.г. на територията на регион " Одесос “ и със съдействието на районната администрация 10 броя липи в тревното пространство на бул. " Христо Ботев “ против хотел " Голдън Тюлип “. Идеята им хрумнала след огромните тазгодишни юлски пожари в Амазония.

Увеличаването на зелената система посредством създаване на градинки в междублоковите пространства и засаждане на нови дръвчета е измежду главните цели за развиването на район " Одесос “.

Дърветата в региона са остарели, доста от тях заболели, за което се постанова осъществяването на заповеди за отсичането им, по тази причина задачата е да бъдат засаждани млади дървета по обезщетителна стратегия, като броя им надалеч надвишава тази на отсечените. Само до края на тази календарна година ще бъдат засадени над 50 броя широколистни дървета.

За последните 4 година при отсечени по заповеди 192 броя, са засадени общо 486 броя разнообразни типове дървета. Различните типове резитби-санитарни, формиращи-за откриване на светофарни уредби, знаци и фасади на здания, по булеварди, улици, междублокови пространства и детски площадки са обхванали 4256 дървета за интервала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР