Жените на възраст от 30 до 50 години вече могат

...
Жените на възраст от 30 до 50 години вече могат
Коментари Харесай

Ехография на млечни жлези – вече и с направление от личен лекар

Жените на възраст от 30 до 50 години към този момент могат да си създадат профилактично проучване на гърдите с направление от персонален доктор. Промяната е от септември и е същинска гражданска война в профилактиката. До момента в България се плануват профилактични мамографии на рак на млечната жлеза за дами от 50 до 69-годишна възраст. Но не и обзор без недоволства за по-младите. Тази нова опция ще помогне за ранното разкриване на онкологичното заболяване - от основна значимост за сполучливо лекуване.

Новината идва тъкмо за октомври - месец, отдаден на битката с рака на млечната жлеза, когато се стремим да обърнем погледите на дамите да се преглеждат постоянно.

Защо ехография и за какво мамография?
Ехографията на млечни жлези е ултразвуково нагледно проучване. То се прави от сертифициран лекар-рентгенолог и дава информация за образуванията в тъканта на дами, които още не са в менопауза. Не всяко образувание е рак, акцентират експертите. В случай, че лекарят открие находка, която дава сигнал за внимание, може да се назначат в допълнение проучване с мамограф или ядрено-магнитен резонанс.

Всяка жена над 30-годишна възраст може да прегледа гърдите си посредством ехография.

На мамография подлежат дами над 40-годишна възраст.
Това е рентгеново проучване, при което се оглеждат най-малките промени в млечната жлеза. Жените над 50 година могат да го организират по Здравна каса профилактично на 2 години. По рекомендация на изследващия лекар-рентгенолог някои дами би трябвало да се преглеждат по-често – на 6 месеца.

Изследването обаче не е резултатно за някои дами с по-плътна тъкан на млечните жлези и макар напътствията за възраст, те би трябвало да бъдат прегледани първо с ехограф.

От години екипът на Аджибадем Сити Клиник Варна развива стратегия за профилактика на женското здраве. Клиниката разполага със модерни ехографи, цифров мамограф и ядрено-магнитен резонанс. Но най-важното – проучванията се организират от квалифицирани, опитни и спечелили доверието на хиляди дами лекари. Ежедневно те разчитат проучвания и имат остро око в откриването на най-ранни тревожни сигнали. Нашите експерти са ангажирани с всеки обособен случай и оказват помощ с самообладание, опит и познания на своите пациентки.

Изследванията на ехограф и мамограф не са мъчителни, нито рискови за здравето. Редовните прегледи оказват помощ ракът на млечната жлеза да бъде открит в най-ранен етап и лекуването му да бъде минимум травматично, с най-широк небосвод за пациента. Не отлагайте прегледа на млечните жлези, с цел да се предпазите от тази честа и подла болест!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР