Жените, които страдат от мигрена, са изложени на по-голям риск

...
Жените, които страдат от мигрена, са изложени на по-голям риск
Коментари Харесай

Жените, страдащи от мигрена, са изложени на по-висок риск от инфаркт

Жените, които страдат от мигрена, са изложени на по-голям риск от преждевременна гибел, обвързвана със сърдечни проблеми, оповестява „ Дейли Телеграф “.

Това е първото изследване, което демонстрира връзката сред главоболията и нарасналата смъртност в ранна възраст, при хората със сърдечно-съдови болести.

В същото време се цитират и научни данни, че статините(лекарства за намаляване на холестерола) могат да понижат вероятността от затруднения, свързани с мигрената.

„ Резултатите затвърждават позицията, че мигрената би трябвало да се смята за извънредно важен рисков фактор, когато приказваме за сърдечното здраве на дамите. “ споделя лекар Тобиас Кърт от Колежа за публично здраве в Берлин.

„ Имайки поради необятното разпространяване на мигрената измежду популацията, съществува незабавна потребност да се разкрият биологичните процеси, виновни за нейната поява, и да се подхващат  мерки при пациентите, страдащи от мощни главоболия. “, прибавя експертът.

„ Рискът е относително дребен за обособените пациенти, само че продължава да е извънредно значим за популацията като цяло. Откритията от това изследване повдигат доста нови въпроси. Трябва ли да лекуваме хората, страдащи от мигрена с аспирин и статини? “, пита Ребека Бърч от Медицинския факултет на Харвард в материал обвързван с проучването.

Изследователите са съгласяват, че има потребност от нови изследвания, с цел да се разбере дали резултатите при мъжете са по-различни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР