ЖЕНИале“ представя втора артистична акция – изложбата Отстояние“ на Надя

...
ЖЕНИале“ представя втора артистична акция – изложбата Отстояние“ на Надя
Коментари Харесай

„ЖЕНИале“ с изложбата „Отстояние“ на Надя Генова


„ ЖЕНИале “ показва втора артистична акция – изложбата „ Отстояние “ на Надя Генова и Севдалина Кочевска

Проектът „ ЖЕНИале 2023″ на тематика „ Апотема “ в изложба „ Ромфея “ продължава с втора артистична акция – изложбата „ Отстояние “ на Надя Генова и Севдалина Кочевска.

Откриването е на 6 октомври в 18.00 ч., изложбата може да бъде забелязана до 21 октомври.

Авторките преглеждат тематиката на плана като „ Апотема на Времето “. Времето като измерение, и като форма, която основава наличие. Две фигури разиграват разнообразни сюжети. Те се появяват във видео, като техните облици поддържат концепцията за дистанции, отстояния, разминаване и следване. В различен формат двете фигури минават поредност от стадии, които записват основаването на изображение, чиито детайли участват както върху двуизмерната низина, по този начин и в пространството от което изображението е част. Двете фигури обрисуват граници и маркират дистанции, с цел да фиксират образния завършек на отстоянието.

„ ЖЕНИале “ е план на СД „ Ромфея-Ватев и с-ие “ и се финансира от община Пловдив като част от Културния календар на града за 2023 година. В него вземат участие художничките Венета Маринова, Надя Генова и Албена Михайлова – Бенджи, които дружно с Моника Роменска, са добре познати като „ Жените на Ръб-а “. Първото издание на „ ЖЕНИале “ включва три обособени артистични акции в изложба „ Ромфея “, в които авторките работят в креативен тандем с Деляна Георгиева, Севдалина Кочевска и Елица Рива.

На 15 септември в „ Ромфея “ се състоя първата артистична акция със заглавие „ Обърнати мостове “ на Венета Маринова и Деляна Георгиева. Следващата трета артистична акция със заглавие „ Oblivion/Забрава “ е планувана за 27 октомври. В нея вземат участие Албена-Бенджи Михайлова и Елица Рива и е отдадена на Райнхард Манц (28.09.1951-29.12.2022). Съществена част от план „ Oblivion/Забрава “ е креативната работилница с възпитаници от Националната гимназия по екранни и театрални изкуства в Пловдив. Зрители и гости имат опция да вземат интензивно присъединяване в трите акции.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР