Жена, придружавана от активисти и размахваща пистолет, който по думите

...
Жена, придружавана от активисти и размахваща пистолет, който по думите
Коментари Харесай

Жена нахлу с пистолет играчка в банка в Бейрут и взе своите 13 000 долара

Жена, придружавана от деятели и размахваща револвер, който по думите ù бил играчка, нахлу през днешния ден в банков клон в Бейрут и взе 13 000 $ от блокираните си спестявания, съобщи Асошиейтед прес, представена от.

Сали Хафез сподели за локалната телевизия " Ал Джадид ", че се нуждаела от парите, с цел да заплати лекуване от рак на своята сестра. Жената съобщи, че неведнъж е идвала в банката, с цел да изиска да изтегли от своите спестявания, само че ù е било казано, че може да получи единствено по 200 $ на месец в ливански лири. По думите ù револверът играчка бил на нейния племенник, съобщи Българска телеграфна агенция.

От 2019 година банките в Ливан, изпитващи дефицит от пари в брой, постановат строги ограничавания върху тегленето на непозната валута и блокира спестяванията на милиони хора. Около три четвърти от популацията на обхванатата от рецесия страна е наранено от беднотия, а стопанската система ѝ продължава да се срутва.

Хафез и деятели от организацията " Протест на вложителите " влезнали в клон на банка BLOM и нахлули в канцеларията на шефа. Те принудили банковите чиновници да предадат над 12 000 $ и равностойността на към 1000 $ в ливански лири.

Хафез съобщи, че имала блокирани спестявания в банката на обща стойност 20 000 $. Тя сподели, че към този момент е продала огромна част от персоналните си движимости и обмисляла да продаде и единия си бъбрек, с цел да събере пари за лекуването от рак на 23-годишната си сестра.

Клиентка на банката описа, че нахлулите хора разлели бензин, извадили запалка и заплашили да го подпалят. По думите ѝ дамата с револвера заплашила да простреля шефа, в случай че не получи парите си.

В стрийминг във Facebook Хафез сподели, че няма желание да навреди на никого. " Не нахлух в банката, с цел да умъртвявам някого или да възпламенявам мястото. Тук съм, с цел да си диря правата ", съобщи дамата. Тя беше приветствана като воин в обществените медии в Ливан, където доста хора едвам свързват двата края и се борят да си получат спестяванията. Тя насърчи и други да подхващат сходни дейности, с цел да си върнат парите.

Някои от деятелите влезнали с нея в банката, а други протестирали пред входа. Накрая дамата излязла с найлонова торба с пари, споделиха очевидци. Силите за сигурност арестували няколко деятели, в това число мъж, който носел нещо, изглеждащо като револвер. Не беше ясно дали това също е било играчка.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР