Жена от Добрич предаде 25 000 канадски долара (над 35

...
Жена от Добрич предаде 25 000 канадски долара (над 35
Коментари Харесай

“Полицай“ поиска от възрастна жена 35 бона за съдействие при специализирана операция

Жена от Добрич съобщи 25 000 канадски $ (над 35 000 лева) на телефонни измамници, сподели представителят на Районна прокуратура Даниел Илиев. Сигнал за случая е подаден в 19:20 часа на 23 ноември от чиновник на Първо районно полицейско ръководство.
Прочетете още
В същия ден, в интервала сред 14:00 и 18:00 часа, потърпевшата получава позвъняване на домашния си телефон от жена, представяща се за служител на реда. В диалога тя изяснява на пострадалата, че се прави профилирана полицейска интервенция за залавяне на незаконна група и желае от нея подпомагане.

Последва втори диалог с чужд мъж, представящ се за началника на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Добрич. Той декларира на потърпевшата, че тя би трябвало да съобщи всичките пари, които съхранява в дома си. Мотивирана от това, че счита, че оказва помощ на органите на реда, дамата събира спестяванията си и ги изхвърля през прозореца в торба, заяви Българска телеграфна агенция.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за машинация, добави прокурор Даниел Илиев. По думите му тази скица е най-разпространена, дружно със сюжета за потърпевш непосредствен, който незабавно се нуждае от средства за лекуване. „ От месец септември съвсем всяка седмица имаме случай на телефонна машинация, а през последната една седмица – от 21 ноември насам, всеки ден имаме подобен случай “, добави той.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич напомни, че „ няма по какъв начин държавна институция като полицията да желае пари от жители за откриване на каквито и да е закононарушения “. Той прикани жителите на региона, когато получат позвъняване от чужд, задграничен или прикрит номер или пък чуят един от гореописаните сюжети, неотложно да прекратят диалога и да подадат сигнал на телефон 112. „ Отправям и зов и към близки и родственици на възрастни хора да бъдат виновни към тях, непрестанно да ги следят и предизвестяват – в случай че би трябвало всекидневно, в случай че получават такива позвънявания, да не откликват “, добави прокурор Илиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР