Жена на 84 години е пострадала вчера при пожар в

...
Жена на 84 години е пострадала вчера при пожар в
Коментари Харесай

Възрастна жена е пострадала при пожар в Кюстендил

Жена на 84 години е потърпевша през вчерашния ден при пожар в къща в Кюстендил, оповестиха от полицията. Сигналът  е постъпил в Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " малко преди 17:00 часа.

Причина за възникването на пожара е техническа нередовност на газова бутилка, споделиха от полицията.

Произшествието е обслужено от два противопожарни екипа. Газовата бутилка е угасена и изнесена на безвредно място. Екип на Центъра за незабавна здравна помощ се е погрижил за дамата, потърпевша при пожара. Тя е с изгаряне на двете длани и лицето. Жената е отказала хоспитализация и е била освободена за домашно лекуване.

Тридесет и четири битови пожара са регистрирани в Кюстендилско за интервала от 1 октомври м.г. до 26 февруари 2024 година - през отоплителния сезон, оповестиха по-рано от полицията. Десет от пожарите са с директни материали вреди, а главните аргументи са самозапалване в комини  и строителна нередовност.

Четири пожара са зародили от погрешно прилагане на отоплителни уреди. Няма починали и потърпевши жители от катастрофи през този интервал, прецизираха от полицията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР