Жена е откраднала диаманти за 4.2 млн. паунда от бижутери,

...
Жена е откраднала диаманти за 4.2 млн. паунда от бижутери,
Коментари Харесай

Жена открадна диаманти за 4.2 млн. паунда, разменяйки ги за камъчета

Жена е откраднала диаманти за 4.2 млн. паунда от бижутери, откакто ги разменила за елементарни камъчета, употребявайки ловкост, съобщи „ Би Би Си “.

60-годишната Лулу Лакатос се показала за гемолог, който изследва и прави оценка скъпоценни камъни. Тя е „ оценила “ седем диаманта от магазина на лондонската улица „ Ню Бонд “, преди да ги сложи в чантата си, оповестяват от коронното съдилище „ Саутхоук “. Според прокурор Филип Стот е употребила „ ловкост “ за осъществяването на закононарушението.

Лакатос, която е родена в Румъния, само че е живяла във Франция, отхвърля да е направила кражбата.

Сред откраднатите камъни е 20-каратов във формата на сърце, който се прави оценка на 2.2 млн. паунда, както и елмаз с форма на круша на стойност от 1.1 млн. паунда.

Случаят е от 2016 година, когато през февруари ръководителят на групата за първокласни бижута Boodles, Никълъс Уейнрайт, се среща с мъж, който се показва като Саймън Глас и споделя, че има интерес към пазаруване на диаманти с висока цена. Двамата се срещат в Монако.

Лулу Лакатос се показва за гемолог под името Анна, който би трябвало да види на място скъпоценните камъни преди прибирането им в специфична чанта, с цел да бъдат държани от Boodles, до момента в който бъдат преведени средствата за тях.

Твърди се, че Лакатос е съпроводена в стая в подземието на магазина на 10 март от Уейнрайт и гемолога на компанията, Ема Бартън. В този миг е работила като във филм – до момента в който никой не я гледа, Лакатос е разменила специфичната чанта, в която са били диамантите, с друга, идентична на нея, като по-късно я е отнесла в дамската си чанта.

Измамницата е била задържана във Франция през предишния септември, преди да бъде екстрадирана във Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР