Жена даде 1800 лева и златни накити на телефонен измамник

...
Жена даде 1800 лева и златни накити на телефонен измамник
Коментари Харесай

Жена даде 1800 лева и златни накити на телефонен измамник

Жена даде 1800 лв. и златни украшения на телефонен лъжец в Монтана.

На 28.02.2024 година към 16:00 ч. жена на 72 година от гр. Монтана е получила позвъняване на домашния си телефон от непознато лице, което декларирало, че са нужни финансови средства за хирургическа намеса на неин непосредствен и по-късно отправило закани с закононарушение срещу нея.

Малко по-късно дамата получила второ позвъняване, от друго лице, което се показало за шеф на престъпна полиция и я инструктирало да съобщи, намиращите се у нея налични парични средства за подпомагане в полицейска интервенция по залавяне на незаконна група, която е поискала финансовите средства за мнимата здравна интервенция. Обаждащият се въвел дамата в подвеждане и поддържал у нея такова, в резултат на което същата изхвърлила намиращите се у нея 1800 лв. и златни украшения - пръстен и гривна с общо тегло 6,5 грама, увити в найлонов плик.

Местопроизшествието е посетено от ДОГ, осъществен е разпит и по случая е формирано Директива за птиците за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата по случая продължава РУ-Монтана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР