Желязо е много ценен елемент, от който организмът ни се

...
Желязо е много ценен елемент, от който организмът ни се
Коментари Харесай

С този сок от домати и портокали приемът на желязо се увеличава многократно

Желязо е доста скъп детайл, от който организмът ни се нуждае, с цел да действа вярно. Доказано е, че дамите губят доста повече желязо, в сравнение с мъжете, по тази причина би трябвало да си намирате метод да си го набавяте посредством храна или добавка.

Седмица до 10 дни след цикъла дамите би трябвало да одобряват желязо, тъй като тогава то се губи най-вече. Едно от нещата, които могат да ви оказват помощ, е сокът от домати и портокали. Хубаво е да се приема с храни, които са източници на желязо. Освен това за доставяне с желязо може да се употребява и сок от нар и от ябълки. Тези плодове съдържат органични киселини, които спомагат за вярното асимилиране на желязото от организма.

Може би сте чували, че черният дроб е богат източник на желязо. Това е по този начин, само че в него детайлът е обвързван с протеините и те го обезличават. Тоест, консумирайки черен дроб, ще си набавите задоволително протеини, само че не и желязо.

Като храна за желязо може да употребявате говеждия език, телешко и свинско. В по-малко наличие желязото се среща в птиче и заешкото месо. Бобът също е добра храна за желязо. Имайте поради обаче, че детайлът се усвоява по-лошо, когато е признат от растителна храна. Има и други детайли, които лимитират усвояването на желязо.

Калцият е подобен. Той се съдържа в млечните артикули и в случай че приемате такива, те могат да попречат на усвояването на желязото. Чаят е напитка, която също попречва усвояването на детайла, ето за какво е добре да се приема часове преди или откакто сте хапнали храна с желязо.

Симптомите на анемия, което е положението на липса на желязо в организма, са интензивен пулс, отмалялост при леко физическо натоварване, унесеност, даже може да се стигне до припадъци, тъй като има дефицит на О2, който се набира от хемоглобина. Може да изпитате и болки в сърдечната област, които също са разследване от дефицит на О2.

Възрастните хора могат да изпитат компликация да издигнат крайници си заради липса на желязо. Може да се получи и изпускане на урина при смях или кашлица. Ако имате анемия, може и постоянно да сте в неприятно въодушевление, тъй като дефицитът на желязо въздейства върху прочувственото положение.

Анемията може да бъде придружена и от гастрит. Тогава се появяват проблеми с храносмилателния тракт, могат да се виждат сухота в очите, конюктивит, фарингит или бронхит.

Недостигът на желязо може да донесе доста проблеми след себе си, ето за какво би трябвало да се стремим да си го набираме по всеки вероятен метод.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР