Железопътният транспорт между Куско и града на инките Мачу Пикчу

...
Железопътният транспорт между Куско и града на инките Мачу Пикчу
Коментари Харесай

Без влакове между Куско и Мачу Пикчу заради протестите в Перу

Железопътният превоз сред Куско и града на инките Мачу Пикчу – туристическата перла на Перу, през днешния ден ще бъде спрян заради продължаващите в страната демонстрации против президентката Дина Болуарте. Това заяви през вчерашния ден операторът на железниците " Перурейл ", съобщи Франс прес.

Основният маршрут, водещ към каменния архитектурен комплекс, стартира в Куско, някогашна столица на империята на инките, откъдето се пътува с трен. Според оператора решението му е взето, с цел да се  подсигурява сигурността на пасажерите, защото има риск от блокиране на жп линии.

" Перурейл " даде обещание във Facebook да подкрепи всички, купили към този момент билети, с цел да посетят главната забележителност на страната. Компанията да вземем за пример ще им позволи да трансформират датата на пътуването си без спомагателни разноски, показва ТАСС.

От средата на предходната седмица в Перу се ускоряват митингите против отстраняването на Педро Кастильо от президентския пост. За да избегне импийчмънт, той подреди да бъде разхлабен Народното събрание, само че скоро по-късно бе задържан по обвиняване в " протест " и " скрит план ".

Демонстрантите упорстват за предварителни избори, при все това новата президентка Болуарте даде обещание да води договаряния за евакуиране на изборите 2026 за 2024 година Протестиращите блокират пътища, окупират летища, атакуват административни здания и телевизионни студия. При конфликти с полицията пострадаха над 110 чиновници на реда. 

По данни на омбудсмана Елена Ревояр по време на антиправителствените митинги са починали 7 души, в това число двама малолетни, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР