Железопътната инфраструктура в румънското пристанище Констанца ще бъде модернизирана чрез

...
Железопътната инфраструктура в румънското пристанище Констанца ще бъде модернизирана чрез
Коментари Харесай

ЕС финансира с 1 млрд. евро модернизацията на пристанище Констанца

Железопътната инфраструктура в румънското пристанище Констанца ще бъде осъвременена посредством капиталов план на стойност 1 милиард евро. Средствата идват от Механизма за свързване на Европа на Европейската комисия, оповестява локалната медия Romania Insider. Срокът на модернизацията е 4 години.

Проектът включва електрификация на всички линии в пристанището и въвеждане на централизирана система за електронна сигнализация, която ще ръководи по-добре входящите корабни пътища на врата.

Размерът на финансирането бе избран през септември 2022 година и може да бъде допълнен според от последващото развиване на цените на строителните материали, съгласно Economedia.ro.

Министърът на превоза Сорин Гриндеану неотдавна разгласи по време на конференция, че до 800 милиона евро от европейските транспортни стратегии могат да бъдат вложени в пристанищната железопътна система. По думите му първите 35 от 99 линии, включени в ремонтната стратегия, са съвсем приключени.

В пристанището на Констанца има към 300 км железопътни линии, като националната железопътна компания ръководи 180 км. Има и общо 367 влакови линии, 45 от които се експлоатират от частни компании. Една четвърт от линиите обаче са затворени, а при други има ограничавания за скоростта на влаковете до 5 км/ч.

Основната цел на тази инвестиция е да се усъвършенства железопътната активност в пристанище Констанца посредством повишение на успеваемостта на транспортната система, надлежно достъпността на пристанището. Това е жизненоважно за поемането на товарни потоци и прехвърлянето им от морския към сухопътния превоз “, се показва в плана.

Той включва и възобновяване на пътната инфраструктура в пристанището и замяна на мостове, които към този момент не дават отговор на съществуващите стандарти. Ще бъде построен и прелезен мост, който ще усили транспортния потенциал на врата. Освен това всички съществуващи телекомуникационни уреди ще бъдат сменени с най-съвременно и съвременно съоръжение.

Железопътната мрежа в врата обезпечава придвижването на огромни размери артикули сред Румъния и Източна Европа. Пристанищната зона е разграничена на две функционални зони - северна и южна, обслужвани от шест железопътни гари, осигуряващи инфраструктурата за обработка на артикули вътре в пристанището.

Припомняме, че румънският порт се трансформира и във входна точка за украинското зърно.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинКонстанца пристанище вложения в Румъния рационализация жп инфраструктура транспорт на товари ПоследниНай-четениЕвропари 40 Европейски Съюз финансира с 1 милиарда евро модернизацията на пристанище Констанца 72 Мъск даде обещание на рекламодателите да махне подправените сметки в Twitter Туризъм 300 600 000 лева за инфлуенсъри: Как ще се популяризира българският туризъм Инфраструктура 516 Омагьосан кръг от изтекли контракти: АПИ има проблем с маркировката Имоти 27623 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Компании 9448 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Политика 4877 Русия глоби 15 български компании, измежду които ВМЗ и „ Арсенал “ Политика 4409 Правителството разгласи немска инвестиция за 1 милиарда евро Всички новини10:49 40 Мъск даде обещание на рекламодателите да махне подправените сметки в Twitter
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР