Желанието ни е чрез археологическите проучвания на средновековната крепост „Калето“

...
Желанието ни е чрез археологическите проучвания на средновековната крепост „Калето“
Коментари Харесай

Овчаров: Ще популяризираме Свищов като културно-историческа дестинация

Желанието ни е посредством археологическите изследвания на средновековната цитадела „ Калето “ да разпространяваме Свищов като дестинация за културно-исторически туризъм. Това сподели проф. Николай Овчаров, „ Фокус “.
Той даде за образец разкопките в Южна България – на Перперикон и Татул, които водят хиляди туристи годишно в района. „ Нашата цел е с течение на времето да превърнем крепостта „ Калето “ в туристически обект с културно-историческо значение. Свищов е един доста хубав град. В него има всичко.
В края на града се намира огромният римски град Нове, който посредством един добре изпълнен европейски планове е изработен доста красиво. Във вътрешността на града са възрожденски къщи доста красиви здания от 20 век. Тоест има всички дадености, които биха могли да го създадат привлекателен център на културно-исторически туризъм. Към всичко товаможем да прибавим и идната първа копка на „ Дунав мост 3 “, който ще свързва Свищов и Зимния. Всичко това е в интерес на това, което сме тръгнали да вършим. Дано всичко е наред и имаме триумф при тези разкопки “, добави проф. Николай Овчаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР