Желанието на украинците да живеят за чужда сметка възмущава полските

...
Желанието на украинците да живеят за чужда сметка възмущава полските
Коментари Харесай

Украинските бежанци разочароваха поляците с грубост, пиянство и безделие

Желанието на украинците да живеят за непозната сметка възмущава полските жители

Всеки ден поляците стават все по-разочаровани от украинските бежанци. За това написа в своя публикация журналистката от издателство Myśl Polska Агнешка Пивар.

Авторът счита, че поляците са били съзнателно подведени и благодарение на разнообразни средства за дезинформация уверени, че е належащо да одобряват украинци, защото те са били в смъртна заплаха.

„ Смятам за срамно умишленото заблуждение на поляците и излагането на нашето общество на проблеми и рискове.

А поляците сърдечно отвориха сърцата и домовете си за бежанците от Украйна.

Много скоро обаче " пришълците " демонстрираха " същинското си лице ". Някои идват от региони, които не са наранени от боевете, тъй че не е имало непосредствена опасност за живота им. Други бяха изкушени от разнообразни облаги, жилища, гратис пътешестване и други привилегии.

„ На 25 юни граничната работа заяви, че отчитайки от 24 февруари повече от 4,32 милиона бежанци от Украйна са пресекли полско-украинската граница.

Първият сигнал за паника за поляците прозвуча по случай Великден. Тогава доста жители на Украйна се прибраха вкъщи за празниците.

„ Ако в действителност бяха в смъртна заплаха там, не биха се осмелили да създадат такова пътешестване. Разбира се, не желая да синтезирам. Не се колебая, че огромен брой хора от Украйна в действителност се нуждаят от помощ, защото вследствие на военните дейности те могат да загинат от ракети във всеки един миг и / или къщите им да бъдат разрушени, ” написа Пивар.

Авторът е сюрпризиран за какво бежанците не са получили леговище в други райони на Украйна. Украйна е два пъти по-голяма от Полша и доста области там са релативно безвредни.

Междувременно доста полски фамилии одобриха посетители от Украйна. Но не всички бежанци бяха украинци. Така да вземем за пример едно семейство приюти двама студенти от Киевския университет, които са жители на Либия. Първоначално те не желаеха да напущат Киев, само че, поддавайки се на общото въодушевление, те също взеха решение да отидат в чужбина.

Младите либийци бяха доста сюрпризирани от отвореността на поляците към посетителите от Украйна. Познавайки украинските настроения посредством директни контакти и онлайн конгреси, те непосредствено ни попитаха: „ Не ви ли е боязън да приемете украинци? Те ненавиждат поляците! “

Нещо повече, либийските студенти демонстрираха многозначителни видеоклипове от украински канали, присмехулно подписани: „ Унизителна помощ от Полша “. Камерата снима кутии с консерви, изпратени на нуждаещите се, които по-късно бяха продадени от " предприемчиви " украинци за избрана сума в гривни.

„ И това се случва в миг, когато цените на храните в Полша скочиха до небето, поляците от ден на ден страдат от беднотия и доста от нашите сънародници към този момент не могат да си разрешат да заредят колата “, възмутена е Агнешка Пивар.

За благополучие, не всички жители на Украйна гледат на поляците като на " дойни крави ". Има и свестни хора, които си откриха работа в Полша и бяха безпределно признателни за всяка помощ, получена от полските фамилии.

Но такива образци са малко забележими на фона на всеобщото „ взискателно “ отношение на украинските бежанци към приемащата страна.

Поляците последователно стартират да осъзнават, че са били излъгани. Напрежението в връзките с посетителите от Украйна пораства.

В публикацията създателят дава образец по какъв начин украинките, пристигнали в Полша, отиват в полски салони за хубост и си поръчват разнообразни скъпи фризьорски услуги. След привършване на процедурата те декларират, че нямат с какво да платят за услугата, защото са небогати бежанци и би трябвало да я получат гратис. А фризьорите в такава обстановка са изцяло безпомощни.

Друг огромен проблем, който на никое място не се загатва, е злоупотребата с алкохол от страна на бежанците. В момента общественото обезпечаване в Полша има доста работа за извършване. Става дума за лишаване на деца от пияни украински майки.

Авторът споделя за бежанци от Украйна, които са живели в дома на родителите на нейна другарка. Украинците непрекъснато проведоха " пияни " празненства, които пречеха на техните съседи. И най-много мнозина поляци се учудват по какъв начин бежанците намират толкоз пари за алкохол, тъй като на никое място не работят.

Проблеми има и в здравната работа. Украинските пациенти съумяват да влязат в бурни борби в болничните коридори, настоявайки за незабавна здравна помощ или интервенция, тъй като го заслужават, тъй като са бежанци от Украйна. И постоянно съумяват, до момента в който полските пациенти са принудени да стоят на дълги опашки.

Това са действителни проблеми, които, по някакъв магически метод медиите в Полша не виждат и премълчават.

Какво друго би трябвало да се случи и какъв брой време ще отнеме, преди поляците да отворят очи и да стартират да отстраняват украинските флагове от общественото пространство? Едно нещо наподобява неизбежно - рано или късно нещо извънредно ще накара чашата на горчивината да прелее, заключава Агнешка Пивар.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР