Желанието на Швеция и Финландия да станат членове на НАТО

...
Желанието на Швеция и Финландия да станат членове на НАТО
Коментари Харесай

Американски генерал: В Швеция и Финландия няма да има нужда от допълнителни сили на САЩ

Желанието на Швеция и Финландия да станат членове на НАТО няма да наложи разполагане на спомагателни сухопътни сили на тяхна територия, съобщи през вчерашния ден пред американски сенатори военачалник от Съединени американски щати, номиниран за управителния пост на Европейското командване, съобщи Асошиейтед прес.

Армейски военачалник Кристофър Каволи обаче посочи, че военните учения и ротациите на американски военни евентуално ще се усилят.

Каволи, който понастоящем е командващ на армията на Съединени американски щати в Европа и Африка, сподели, че засиленият боен фокус евентуално ще продължи да бъде концентриран върху Източна Европа, където страните са по-загрижени от евентуална съветска експанзия и всякакво разширение на войната в Украйна.

„ Центърът на тежестта на силите на НАТО се измести в източна посока “, сподели Каволи пред сенатската комисия по въоръжените сили по време на чуването си. „ В взаимозависимост от изхода на спора, евентуално ще се наложи да продължим това за известно време “, предизвести генералът.

Той беше запитан за наличието на войски в Европа, което набъбна от по-малко от 80 000 до към 102 000 след започването на съветското навлизане. Каволи сподели, че увеличението на броя на военните няма връзка с по-скорошното решение на Швеция и Финландия да влязат в НАТО.

Миналата седмица двете скандинавски страни подадоха писмени заявки за присъединение към пакта, което стана една от най-значимите геополитически последствия от войната на Русия против Украйна.

Каволи уточни, че Съединени американски щати към този момент имат мощни военни връзки с двете страни кандидатки за НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР