Желаещите да продължат образованието си след успешно завършена бакалавърска имат

...
Желаещите да продължат образованието си след успешно завършена бакалавърска имат
Коментари Харесай

СУ обучава светски хроникьори с Лайфстайл журналистика

Желаещите да продължат образованието си след сполучливо приключена бакалавърска имат опция да изберат магистърска стратегия на Софийския университет " Св. Климент Охридски " - Лайфстайл публицистика. Бъдещите студенти на тази компетентност във Факултета по публицистика и всеобща връзка ще се образоват задочно и платено. Продължителността на курса е 3 семестъра.

През това време бъдещите магистри учат тематики като изкуството, театъра, музиката, литературата, киното, а също " културата на личността във всекидневния живот, въпросите на дома, здравето, фамилията, любовта, секса, физическата просвета, обзавеждането, интериорния дизайн, мебелите, градината и качеството на живот ". " Специален акцент се слага върху културата на битие, уличната просвета и новите медии, паралелно с модата, игрите, развлеченията и моделите на живот ", написа още в описанието на специалността.

Освен това всеки студент ще придобие знания за историята и теорията на публицистиката, както и на особеностите на другите типове медии - щемпел, радио, телевизия и интернет. " Магистърската стратегия по „ Лайфстайл публицистика " обгръща значими аспек­ти на публицистиката и медиите, свързани с всекидневната и всеобщата просвета. Специално място в обособените дисциплини заема образуването на на практика умения за разбор на новите явления в тази относително нова и толкоз атрактивна област в масмедиите ", се споделя също в описанието.

Очакванията на вуза са приключилите магистри да могат да се осъществят като редактори в начин на живот списания у нас, по този начин и в културния сектор в печатни и електронни медии. Ще могат да вършат фешън мнения и да бъдат " всемирски хроникьори на разнообразни прояви в шоу бизнеса, развлекателната промишленост, киното, театъра, стилния дизайн, спорта, рекламата, стилната снимка, авторското право, отдиха ".

В образователната стратегия влизат предмети като Инфотейнмънт, Медии и пари, Арт публицистика, Гурме и медии, Право и начин на живот и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР