Желаещите да покорят Еверест ще трябва вече да са изкачвали

...
Желаещите да покорят Еверест ще трябва вече да са изкачвали
Коментари Харесай

Опит, обучение и застраховки могат да станат задължителни изисквания за изкачването на Еверест

Желаещите да покорят Еверест ще би трябвало към този момент да са изкачвали високи върхове, да са минали уместно образование, да имат удостоверения, че са в положително здраве и застраховки, покриващи разноските за избавителни акции, в случай че такива се наложат. Това предлага непалска държавна комисия, образувана след тежкия сезон на най-високия връх на света, в опит за подчинение на който тази година починаха 11 души, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отчет на комисията се планува от алпинистите да се изисква преди да аплайват за позволение за Еверест, да са изкачили сполучливо връх с височина над 6500 м. Те ще би трябвало да имат и умел лидер.Правителството на Непал е подложено на критика, че позволява прекалено много алпинисти до най-високия връх на Земята, както и че не стопира неопитните катерачи, които мъчно се оправят със суровите условия на Еверест и забавят другите по трасето към 8850-метровия връх.

Очаква се държавното управление да последва рекомендациите на комисията и да промени разпоредбите за нанагорнище на планината. Най-добрите условия за изкачвания в Хималаите са в интервала от март до май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР