Жегите ще продължат и през следващите дни. Има условия за

...
Жегите ще продължат и през следващите дни. Има условия за
Коментари Харесай

Жегите ще продължат и през следващите дни

" Жегите ще продължат и през идващите дни. Има условия за рискови феномени и градушки. В Северозападна България е допустимо да се развият по-мощни гръмотевични стихии. В четвъртък и петък леден атмосферен фронт ще намали температурите и в източните региони на по-голямата част от страната чакаме валежи. В източните региони има условия за градушки ", каза синоптикът Александрина Янкова в  " България заран ".

Тя обърна внимание, че до сряда чакаме доста високи температури, а в най-топлите места в Южна България градусите ще достигнат до 41 на места. По думите ѝ в следобедните часове в по-високите елементи на планините има условия за проливни превалявания. Синоптикът разясни, че в четвъртък ще се усети понижението на температурите и в края на седмицата ще усещаме по-значително захладняване, т.е. градусите ще доближат 31 градуса. 

" В неделя имаме данни, че ще се стабилизира атмосферата. В съботния ден ще бъде по-динамично времето. Тогава се чака повече проливни превалявания. В неделя ще си остане хладно за сезона. До средата на седмицата по Черноморието ще си бъде много прелестно за плаж. Температурите доближават 31 градуса, а температурата на морската вода се повиши до 26 градуса. След четвъртък превалявания ще обзет и Черноморието ", изясни Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Тя означи, че в планините е прелестно за разходка до обяд, тъй като в следобедните часове ще превалява. Според нея атмосферният фронт визира Балканите и в прилежащите ни страни ще има захлаждане и проливни превалявания. Синоптикът. заяви, че в Централна Европа ще бъде облачно и се чака динамично време, а интензивни превалявания ще има по цялото Средиземноморие, Полша, Прибалтика, Русия и Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР