Жасминът се използва като подправка и като билка. Листата могат

...
Жасминът се използва като подправка и като билка. Листата могат
Коментари Харесай

За какво е полезен жасминът?

Жасминът се употребява като фалшификация и като билка. Листата могат да се употребяват като фалшификация за салата, а цветовете на жасмина пречистват въздуха в закрити пространства. Ароматът на жасмина има лечебни свойства. Листата на жасминът съдържат етерични масла.

Китайците от доста години употребяват жасмин под формата на билков чай. Те знаят тайните на жасмина и потребните му дейности. Жасминът може да се употребява при проблеми с храносмилателната система, за възстановяване на имунната система, за усмиряване на нервната система и за сърцето.

Жасминът е богат на антиоксиданти и има антивирусни свойства. Чаят от жасмин оказва помощ при битката с раковите кафези, понижава равнищата на холестерола и намалява кръвното налягане. Масажът с етерично масло от жасмин оказва помощ при депресии, подтиснатост.

В последните години жасминът с изключение на под формата на чай, се употребява и под формата на етерично масло. Жасминът участва в състава на артикули за персонална хигиена и също по този начин се употребява за ароматерапия. Ароматът на жасмина успокоява нервната система, даже единствено в случай че го помиришете. Доказано е, че масажът с масло от жасмин може да ви помогне да се справите с меланхолия.

Жасминът съдържа антиоксиданти и оказва помощ за битката с раковите кафези. Ако масажирате корема си с етерично масло от жасмин, ще възстановявате кръвното си, ще подобрите дишането си и кръвта Ви ще се насити с О2. Маслото от жасмин оказва помощ да преодолеете положения на подтиснатост и меланхолия и след масаж с етерично масло от жасмин се чувствате бодри и щастливи.

 За какво е потребен жасминът?

Жасминът под формата на етерично масло се употребява за мускулни болки и рани. Жасминът има и антивирусни свойства, което го прави изключително потребен в есенно-зимният интервал под формата на чай.

Чаят от жасмин оказва помощ да понижите равнищата на холестерола и равнищата на триглицеридите.

Под формата на чай жасмин оказва помощ и при бодърствуване и главоболие. Също по този начин можете да пиете чай от жасмин, с цел да забавите процесите на стареене.

Ако желаете да отслабнете можете да опитате резултатът на чаят от жасмин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР