Жандармерия влезе от днес в наводнените села в Карловско. Целта

...
Жандармерия влезе от днес в наводнените села в Карловско. Целта
Коментари Харесай

В наводнените села все още няма вода, открита е денонощна телефонна линия за доброволци

Жандармерия влезе от през днешния ден в наводнените села в Карловско. Целта е да бъде подсилена защитата там поради сигнали за появили се мародери. Продължават и инспекциите на управляващите, дали в региона е имало противозаконна сеч, която е причина за размера на бедствието. През почивните дни в селата се чакат и още доброволци, които да оказват помощ на хората да възстановят домовете си и да спасят дребното останала мебелировка.

Седми ден хората се борят с тоновете тиня и дървета, донесени от водата. Основен проблем все още в потърпевшите села остава неналичието на водоснабдяване. Водата ще бъде пусната, чак откакто всички проби на здравните управляващи потвърдят, че тя е безвредна за хората, предаде 

Поетапно се възвръща и електрозахранването в региона, като се изключи къщите, които още са наводнени. От през днешния ден в селата има и спомагателна защита от сили на жандармерията. А за всички доброволци, които желаят да дойдат, е открита денонощна телефонна линия. Целта е посредством този парещ телефон да се координират дейностите на всички, които желаят да оказват помощ и те авансово да знаят къде и по какъв метод ще бъдат най-полезни за хората.

0879 182 250 - денонощна телефонна линия за доброволци

Във всяко от наводнените села ще има по четири екипа на жандармерията един денем и 3 през нощта. Така общо 50 чиновници ще подсилят работата на полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР