Жан Ив льо Со, директор на Бюрото за стратегическо планиране

...
Жан Ив льо Со, директор на Бюрото за стратегическо планиране
Коментари Харесай

Поредно признание за НДФ „13 века България“

Жан Ив льо Со, шеф на Бюрото за стратегическо обмисляне на ЮНЕСКО, в публично писмо удостоверява от името на генералния шеф на интернационалната организация, че формалните връзки с Националния дарителски фонд „ 13 века България “ са възобновени със период до 2027 година.

„ Фондът е единствената по рода си организация в България с сходен статут. Очевидно е, че е дал отговор на високите условия на ЮНЕСКО и получава доверие за нови шест години “, разяснява изпълнителният шеф Слава Иванова. 

Статутът на сътрудник се присъжда според директивите за връзките на ЮНЕСКО с фондации и сходни институции, утвърдени от 26-тата сесия на генералната конференция за реализирането на цели в сходство с идеалите на ЮНЕСКО и етичните правила.

 „ В сходство с целите на ЮНЕСКО НДФ „ 13 века България “ ще продължи интензивно да подкрепя културата, образованието, изкуството в името на толерантността и разбирателството “, добавя Слава Иванова.

Дейността на Фонда е неразривно обвързвана със международната организация. Традиционно под патронажа на ЮНЕСКО се организира Международният юношески арт фестивал „ Река на толерантността “ с присъединяване на студенти и преподаватели от художествените академии на балканските страни.  За тазгодишното издание през септември Тусан Тиендребеого, секретар на Конвенцията за запазване и поощряване на многообразието от форми на културно изложение на ЮНЕСКО, приветства във видео участниците и даде извънредно висока оценка за активността на Фонда.

Основната тематика на  младежкия фестивал - „ Споделеното изкуство на Балканите – обичаи и актуалност “, отразява концепциите, задачите и главните цели на ЮНЕСКО. Участниците се сплотяват към концепцията за приемливост и взаимно съгласие, за опазването на художественото завещание на Балканите.

За трети следващ път НДФ „ 13 века България “  и УНИЦЕФ ще проведат конкурс сред възпитаниците на художествените учебни заведения в България под наслова „ Заедно в изкуството за по-добро бъдеще “.  Темата, по която основават творбите си младите създатели, се дефинира всяка година от УНИЦЕФ-България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР